Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Όχι στον αυταρχισμό του Δήμου και τις διώξεις (Π.Κ του ΣΥΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
06.08.09

Όχι στον αυταρχισμό του Δήμου και τις διώξεις εναντίον συμπολιτών μας

Πηγή: http://www.eptanews.gr

Η  Π.Κ του ΣΥΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ καταδικάζει την αντιδημοκρατική  συμπεριφορά των ιθυνόντων του Δήμου Κατερίνης να προχωρήσουν στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και του αναφαίρετου δικαιώματος της κριτικής σε πράξεις ή παραλείψεις του Δήμου. Η αγωγή που ασκήθηκε κατά Διευθυντών εφημερίδων, δημοσιογράφων και του συμπολίτη μας Ηλία Τσολακίδη, επειδή δημοσίευσαν κριτική τού δημότη, ενεργού μέλους της εθελοντικής δράσης Πιερίας,  γύρω από πλευρές  του Δημοτικού έργου και των επιλογών  της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί δείγμα αυταρχισμού και εκφοβισμού των φωνών που δεν μας αρέσουν.

Η  βιομηχανία αυτή των μηνύσεων στοχεύει στον εκφοβισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτών ώστε να μην ασκείται  κριτική στα πεπραγμένα του Δήμου και οι πολίτες να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του Δήμου μόνο μέσω των εγκεκριμένων δελτίων αυτοπροβολής διά του τύπου που υπογράφουν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής. 

Η Π.Κ. Κατερίνης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή πολιτική συμπεριφορά και βρίσκεται αποφασιστικά στο πλευρό των διωκόμενων δημοτών μας.

Θεωρούμε ότι αυτή η στάση της Δημοτικής Αρχής στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας, κατά των συνταγματικών δικαιωμάτων της ελευθερίας  της έκφρασης  και διάδοσης των ιδεών,  κατά του δικαιώματος των πολιτών να κρίνουν την Δημοτική Αρχή, κατά του δικαιώματος των πολιτών να  συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα επιτακτικό την περίοδο αυτή που δεν υπάρχει ουσιαστική θεσμική αντιπολίτευση στο Δήμο Κατερίνης.

Οι  πολίτες της Κατερίνης απαιτούν από τη διοίκηση του Δήμου και να προχωρήσει στην επίλυση των μειζόνων προβλημάτων του Δήμου (ποιότητα ζωής, προστασία των εργαζομένων στο Δήμο, πράσινο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, δημιουργία υποδομών κλπ) και όχι να  στρέφεται με μηνύσεις κατά εφημερίδων και  ενός συνειδητοποιημένου δημότη επειδή  άσκησε κριτική, επειδή θεώρησαν οι ανασφαλείς δημοτικοί άρχοντες ότι θίχτηκαν για ένα μικρής  σημασίας θέμα όπως είναι το θέμα με τις πετούνιες.

Με  αυτές τις ενέργειες, ένα χρόνο πριν από τις Δημοτικές εκλογές,  ο Δήμαρχος μπορεί  να πετυχαίνει  την συσπείρωση   της δημοτικής του ομάδας, στρεφόμενος όμως κατά των δικαιωμάτων των πολιτών και κατά της ελευθεροτυπίας στρέφεται κατά των συμφερόντων της πόλης και έτσι πρέπει να κριθεί από τους πολίτες και τώρα και στις εκλογές.

Καλούμε τους πολίτες της Κατερίνης να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην έκφραση και στην άσκηση της κριτικής, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της Κατερίνης για την ριζική ανατροπή των πραγμάτων στην πρωτεύουσα του νομού μας.

Π. Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είπα, λοιπόν, να κοιτάξω μήπως έχετε ιστοσελίδα και φυσικά σας βρήκα.
Από τα λίγα που έχω δει μέχρι στιγμής, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει άφωνη, αλλά και πολύ εντυπωσιασμένη από τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας και γι’αυτό ένιωσα την ανάγκη να σας συγχαρώ όλους.
Δέσποινα  Δ., Χαλκιδική
 
Studentsdesign