Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Η Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας καταδικάζει την βιομηχανία μηνύσεων
06.08.09

Η Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας καταδικάζει την βιομηχανία μηνύσεων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής της Κατερίνης

Πηγή: http://www.eptanews.gr

Η  Ν.Ε.  του  ΣΥΝ  Πιερίας  καταδικάζει την βιομηχανία μηνύσεων εκ μέρους του δημάρχου και των αντιδημάρχων του Δήμου Κατερίνης κατά Διευθυντών εφημερίδων και δημότη. Οι μηνύσεις αφορούν  δημοσίευση κριτικής δημότη κατά  πλευρών  του Δημοτικού έργου και επιλογών  της Δημοτικής Αρχής.

Η  βιομηχανία αυτή των μηνύσεων στοχεύει στον εκφοβισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτών ώστε να μην ασκείται  κριτικής στα πεπραγμένα του Δήμου, γιατί αντί να αξιοποιήσει  την   προνομιακή  της για πρόσβαση στα ΜΜΕ αποκαθιστώντας τα κατ αυτήν πράγματα ή ζητώντας την επανόρθωσή τους από τους συντάκτες,  αντί αυτών  λοιπόν  προβαίνει μαζικά σε μηνύσεις μιλώντας ακόμα και για προσφυγή στα αστικά δικαστήρια όπου συνήθως ζητούνται υπερβολικά και εξοντωτικά ποσά ως αστική αποζημίωση.

Θεωρούμε ότι αυτή η στάση της Δημοτικής Αρχής στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας, κατά των συνταγματικών δικαιωμάτων της ελευθερίας  της έκφρασης  και διάδοσης των ιδεών,  κατά του δικαιώματος των πολιτών να κρίνουν την Δημοτική Αρχή, κατά του δικαιώματος των πολιτών να  συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

Οι  πολίτες της Κατερίνης περίμεναν τις ημέρες εκείνες τη Δημοτική Αρχή,  αντί να κρύβεται πίσω από έρπουσες φήμες και δικαιολογίες  για το πρόσφατο θανατηφόρο  ατύχημα, να βγει και  να αναλάβει θαρρετά τις ευθύνες της για  το  δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ τα δύο τελευταία χρόνια, την περίμεναν  να  βγει να ανακοινώσει άμεσα μέτρα για την πρόληψή τους   στο μέλλον και όχι να  στρέφεται με μηνύσεις κατά εφημερίδων και  δημότη επειδή  άσκησε κριτική,   επειδή θεώρησαν ότι θίχτηκαν για ένα μικρής  σημασίας θέμα όπως είναι το θέμα με τις πετούνιες.

Με  αυτές τις ενέργειες, ένα χρόνο πριν τις Δημοτικές εκλογές,  ο Δήμαρχος μπορεί  να πετυχαίνει  την συσπείρωση   της Δημοτικής του Ομάδας, στρεφόμενος όμως κατά των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά της ελευθεροτυπίας, και κατά της δημοκρατίας, στρέφεται κατά των συμφερόντων της πόλης και έτσι πρέπει να κριθεί από τους πολίτες και τώρα και στις εκλογές.

Καλούμε τους πολίτες της Κατερίνης να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην έκφραση και στην άσκηση της κριτικής, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της Κατερίνης για την ριζική ανατροπή των πραγμάτων στην πρωτεύουσα του νομού μας.

ΤΟ Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Πιερίας.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαστε πολλοί εδώ στην Αθήνα που μαθαίνοντας για τις δράσεις και την περήφανη στάση σας, σας νοιώθουμε οδηγούς, μπροστάρηδες και "δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς μας"! Να σας έχει Ο Θεός καλά, το έργο σας είναι ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Μπάμπης Καλαϊτζάκης
 
Studentsdesign