Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Μια πρωτότυπη παιδική βιβλιοθήκη αξίας άνω των 40.000€!
06.01.18

Image 

Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έσβησαν, οι φωτιές της αυλής του Καπνικού Σταθμού σταμάτησαν να καίνε και το 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αφήνει πίσω του πλατιά χαμόγελα, έναν πλούσιο απολογισμό και «προίκα» μία γεμάτη αποθήκη τροφίμων, ένα πλήρες φαρμακείο και μια πρωτότυπη παιδική βιβλιοθήκη αξίας άνω των 40.000€!  

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του 4ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές των επισκεπτών περισσότερα από 4.000 βιβλία προσχολικής ηλικίας τα οποία την προηγούμενη Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 μια ομάδα 10 Νηπιαγωγών ταξινόμησε σε 16 διαφορετικές κατηγορίες και ήδη άρχισαν να τοποθετούνται στα ράφια της νεοσύστατης Δανειστικής Βιβλιοθήκης για Νηπιαγωγεία του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Οι εργασίες ταξινόμησης θα ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας να αναζητούν διαδικτυακά τους τίτλους των βιβλίων που επιθυμούν να δανειστούν και να τους παραλαμβάνουν από τον Καπνικό Σταθμό. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των βιβλίων της παιδικής βιβλιοθήκης βασίζεται στο σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο αποτελεί πρότυπο οργάνωσης πανελλαδικά.

Η φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού δεν χρειάστηκε ποτέ στολίδια και φανταχτερά λαμπιόνια.  Την φωτίζουν οι κοινωνικές δομές της και οι χιλιάδες υποστηρικτές της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign