Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Σεμινάριο ορθής χρήσης της Νεοελληνικής γλώσσας
18.03.18

Image 

ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Σταθμός γραμμάτων και τεχνών

Σεμινάριο ορθής χρήσης της Νεοελληνικής γλώσσας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης το 2ο  σεμινάριο για την ορθή χρήση της γλώσσας μας με θεωρία και πρακτικές ασκήσεις. Τη διοργάνωση ανέλαβε η συντονιστική ομάδα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού

Διηγήματος, μέλος της οποίας είναι η φιλόλογος Ειρήνη Παξιμαδάκη, που παρουσίασε σε διαφάνειες και φύλλα εργασίας θεωρία και ασκήσεις για να μιλούμε και να γράφουμε σωστά ελληνικά.

Image 

Φίλοι της εθελοντικής ομάδας, μέλη άλλων συντονιστικών, συγγραφείς που συμμετείχαν ή και διακρίθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος, αλλά και δεκάδες νέοι φίλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο, συνειδητοποιώντας, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με ανησυχία, το πόσο συχνά κάνουμε όλοι λάθη στη γλώσσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους σκοπούς των δράσεων που οργανώνονται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας «Ο τόπος μου» είναι και η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Γι’ αυτόν τον σκοπό οι επιμορφούμενοι προσέφεραν ο καθένας από 2 κιλά όσπρια ως αντί-δωρο για το μάθημα της ελληνικής που παρακολούθησαν.

Ύστερα από κάθε δράση στην ΕΟΔνΠ νιώθουμε πως αλλάζουμε και βελτιωνόμαστε. Και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ποίησης δημοσιεύουμε το ποίημα του Τίτου Πατρίκιου που διάβασε στο τέλος του  σεμιναρίου η εισηγήτρια:

“Ξανά οι λέξεις”

ΟΙ λέξεις μέσα απ’ ταλεξικά χιλιάδες
ξεχύνονται μόλις τ’ ανοίξεις
όπως μυρμήγκια μαύρα, κόκκινα, άσπρα
άμα πατήσεις μυρμηγκοφωλιά.
Πώς να βρεις, πώς να διαλέξεις
μέσα στο συμφυρμό των λέξεων
τη μοναδική που πρέπει,
πώς να γλιτώσεις απ’ τις άλλες
που κολλάνε πλήθος πάνω σου
γυρεύοντας να επιβιώσουν.
Όμως οι ανείπωτες λέξεις κάτω από τη γλώσσα
οι μοναχικές που δε βγαίνουν απ’ το στόμα
κι εκείνες σιγοτρώνε από μέσα
αφήνοντας κουφάρια φυραμένα
ανθρώπων που προσπάθησαν να μιλήσουν
όταν πια ήταν αργά.
Όσο μπορώ
έστω δυο λέξεις να συνδυάζω
υπάρχω.

Για την ΕΟΔΝΠ
Η συντονιστική επιτροπή του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τέλος με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για όλα αυτά που έζησα και ένοιωσα μαζί σας και που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.Σας ευχαριστώ πολύ που είδα κοντά σας πως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους για ένα χαμόγελο!
Θεσ/νίκη
Μαίρη Κ.
 
Studentsdesign