Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Το ελληνικό μέλι και η αξία του. Ημερίδα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
20.04.18

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας φιλοξενεί τον καθηγητή του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θρασυβούλου, έναν από τους πλέον ειδικούς  επιστήμονες στον τομέα της Μελισσικομίας.

Ένα από τα πιο παλιά και σημαντικά γλυκαντικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, το μέλι, έχει ευεργετική δράση και του αξίζει να μιλήσουμε για αυτό.

  • Ποια είναι η θρεπτική αξία του μελιού και ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του; Γιατί μέλι και όχι ζάχαρη;
  • Το μέλι που κρυστάλλωσε είναι χαμηλής ποιότητας; Τι δείχνει το χρώμα του μελιού; Χαλά το μέλι; Παχαίνει το μέλι;
  • Πώς νοθεύεται το  μέλι, και πώς θα αποφύγουμε τη νοθεία; Ποιο μέλι να προτιμήσουμε ως καταναλωτές;
  • Να προτιμήσω γυάλινη, τενεκεδένια ή πλαστική συσκευασία;
  • Ποιο είναι το καλύτερο μέλι; Γιατί να προτιμήσω το  ελληνικό από το εισαγόμενο μέλι;

Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσει ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θρασυβούλου στο πλαίσιο ημερίδας για το ελληνικό μέλι η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στις 19:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας που έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί έναν από τους πλέον ειδικούς  επιστήμονες στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ένας από τους θησαυρούς που κρατά η χώρα μας στα χέρια της είναι το μέλι!. Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Ας αναδείξουμε λοιπόν τον πλούτο αυτό και ας φροντίσουμε να φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πρώτα όμως ας το βάλουμε στο τραπέζι μας! Γιατί το αξίζει!

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign