Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πολιτική πρόταση της ΕΟΔνΠ για τη δημιουργία Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης
21.04.18

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας  καταθέτει πολιτική πρόταση προς όλες τις υποψήφιες παρατάξεις των επόμενων δημοτικών εκλογών

Μετά από δημόσιο κάλεσμα, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ενδεχόμενη συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση της συνέλευσης λήφθηκε ομόφωνα και συνοψίζεται στην παρακάτω πολιτική πρόταση:

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνεται προς όλες τις υποψήφιες παρατάξεις των επόμενων δημοτικών εκλογών και δηλώνει πως προτίθεται να συμπράξει με εκείνη την δημοτική παράταξη η οποία θα δεχτεί να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της συγκεκριμένο αριθμό μελών της, υπό την προϋπόθεση, σε περίπτωση που η παράταξη αυτή κερδίσει τις εκλογές, να προβεί στη δημιουργία Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης, την διοίκηση της οποίας θα αναλάβουν τα εκλεγμένα μέλη της ΕΟΔνΠ.

Στην Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης θα ενταχθούν οι σημερινές κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού (Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρείο, Παντοπωλείο, Χωρίς Μεσάζοντες κλπ) οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως σήμερα, αλλά υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.

Η ΕΟΔνΠ δεν περιορίζεται μόνο στην κατάθεση ενός νέου σχεδίου λειτουργίας των παραπάνω κοινωνικών δομών. Η πρότασή της, βασισμένη στην πολυετή εμπειρία των στελεχών της, περιλαμβάνει συγκεκριμένο πλάνο 4ετούς υλοποίησης με στόχο τη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για τους αδύναμους πολίτες, την συνεχή φροντίδα τους με ευθύνη του Δήμου, όπως και την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σε περίπτωση που η παραπάνω πρόταση γίνει αποδεκτή από περισσότερες από μία παρατάξεις, τότε η ομάδα θα αποφασίσει με ποια παράταξη θα συμπράξει. Όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από λαϊκές συνελεύσεις ή ονομαστικές διαδικτυακές ψηφοφορίες των ενεργών μελών της.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign