Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ο απολογισμός του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2019
10.01.20

Image

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά το τέλος των εορτών, η συντονιστική επιτροπή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου προχώρησε στον ετήσιο απολογισμό της ο οποίος  ήταν ιδιαίτερα πλούσιος.

Μία ομάδα περίπου 35 μελών συναντήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και συζήτησε όλα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτές τις 20 ημέρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2020.

Κοινή ομολογία, τόσο των εθελοντριών και των εθελοντών όσο και των 20 χιλιάδων επισκεπτών του χωριού ήταν πως η φετινή χρονιά ήταν η ωραιότερη από όλες τις προηγούμενες. Το χωριό της Φλέμινγκ αποτελεί πλέον παράδοση και αναπόσπαστο κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης και προσφέρει στους πολίτες έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης μακριά από καταναλωτικά πρότυπα και υπερβολές.

Ή άχυροστρωμένη αυλή του, οι φωτιές του, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τα κεράσματα τα οποία προσφέρθηκαν απλόχερα σε όλους τους επισκέπτες, ο αλληλέγγυος χαρακτήρας του και γενικότερα η απλότητα αυτής της όμορφης γωνίας της πόλης, ένωσε 218 εθελόντριες και εθελοντές, 16.000 επισκέπτες, 4.000 μαθήτριες και μαθητές από 77 σχολικές μονάδες, 62 υποστηρικτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τη δημοτική μας αρχή, και ολόκληρη την πόλη γύρω από έναν προωθημένο στόχο, γύρω από ένα έργο κοινωνικής ανατροπής και αλληλεγγύης.

Η σοβαρότητα του χώρου, η κριτική σκέψη των διοργανωτών, ο προσεγμένος διάκοσμος, οι συνειδητές επιλογές των υλικών,  ο εθελοντικός και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, η φιλόξενη διάθεση, σε συνδυασμό με την αφύπνιση της προσφοράς και της δοτικότητας από τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο, καθιστούν τον Καπνικό Σταθμό και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του ένα μοναδικό “σχολείο”.

Η συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους εσάς που το στηρίξατε!

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που σήμερα μετά τα τραγικά χθεσινά γεγονότα «ανακάλυψα» το site σας και βλέπω ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα που αποτελείται από ανθρώπους σαν και εσάς που αγαπάνε τον τόπο τους και παλεύουν για αυτόν.
Ο Θεός να σας δίνει πάντα δύναμη και κουράγιο.
Με εκτίμηση,
Τ.Ρ.
 
Studentsdesign