Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας στην τιμή των 17,5€.
15.01.20

Image

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 την 83η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» κατά την οποία θα διατεθεί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας/Καλαμάτα, οξύτητας 0,30 σε τενεκεδένιες συσκευασίες των 5 λίτρων στην τιμή των 17,5€.

Το ελαιόλαδο είναι κορυφαίας ποιότητας από παραδοσιακή Κορωνέικη ελιά το οποίο εξάγεται κυρίως στο εξωτερικό. Το „Olivi“ του Κτήματος Νικολόπουλου είναι ελαιόλαδο με πολύ χαμηλή οξύτητα (έως 0,3), φρουτώδη και ελαφριά γεύση και παράγεται με αποκλειστικά βιολογικά λιπάσματα και καθόλου φυτοφάρμακα σε οικολογικό πιστοποιημένο ελαιοτριβείο και χαμηλή θερμοκρασία .

Οι φόρμες παραγγελιών θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να φτάσουν τους 22 τόνους.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα παρακάτω:

  • Οι φόρμες παραγγελιών θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να συμπληρωθούν 20 τόνοι ελαιολάδου.
  • Ο παραγωγός δεν θα επιτρέπεται να πουλήσει ελαιόλαδο χωρίς να έχει κατατεθεί  προηγουμένως  διαδικτυακή παραγγελία.
  • Ο παραγωγός θα διαθέτει τερματικό POS για ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σας παρακαλούμε

  • Να φροντίσετε, εάν είναι δυνατόν, να έχετε μαζί σας το ακριβές χρηματικό ποσό για την πληρωμή παραγγελίας σας.
  • Για να απλοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής το σύστημα δέχεται μόνο ζυγούς αριθμούς  συσκευασιών ανά παραγγελία. Ετσι θα αποφευχθούν οι συναλλαγές με ψιλά.
  • Μην παραγγείλετε εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να παραλάβετε την παραγγελία σας.
  • Φροντίστε να τηρήσετε την ακριβή ώρα παραλαβής που σας έχει προταθεί από το σύστημα παραγγελιών.

Τηρώντας τα παραπάνω θα συμβάλλετε κι εσείς στην οργάνωση μιας αξιοπρεπούς διανομής χωρίς καθυστερήσεις.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει παραλάβει τα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων του προϊόντος ενώ ένας δεύτερος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, με τυχαίο δείγμα κατά τη διάρκεια της διανομής. 

Σας ευχαριστούμε θερμά πού στηρίζετε τις δράσεις Χωρίς Μεσάζοντες.

Τι είναι η οξύτητα ελαιολάδου και ποιο ρόλο παίζει; Τι σημαίνει οξύτητα κάτω του 0,30?

Η βασική κατηγοριοποίηση του λαδιού (έξτρα, παρθένο, αγνό κλπ) και η τιμή του ελαιολάδου έχουν ως κύριο κριτήριο την οξύτητά του, που όσο πιο μικρή είναι υποδηλώνει την άριστη υγεία του καρπού, των συνθηκών συλλογής, παραγωγής και αποθήκευσης.

Οξύτητα κάτω από 0,8 είναι το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όπως αυτό που θα διατεθεί στις 2 Φεβρουαρίου. Οσο πιο μεγάλο είναι το νούμερο, τόσο πιο πολλά ελεύθερα λιπαρά οξέα περιέχει το ελαιόλαδο και τόσο περισσότερο υποβαθμίζεται η ποιότητά του.

Η αύξηση της οξύτητας σχετίζεται άμεσα με την οξείδωση και το τάγγισμα, εφόσον προκαλείται από τον βαθμό ανάπτυξης προβλημάτων στον καρπό της ελιάς (δάκος, παγωμένες ελιές, χτυπημένες, σαπισμένες κλπ), από τον τρόπο συλλογής, το ελαιοτριβείο, την κακή αποθήκευση, την ανάμειξη με παλαιότερης σοδειάς λάδι ή την ανάμειξη με υποβαθμισμένα έλαια (πυρηνέλαιο κλπ).

Σε κανένα Super Market δεν θα βρείτε Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όπου στη συσκευασία του θα αναγράφεται η ακριβής του οξύτητα, διότι λάδι, όπως αυτό που θα διατεθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2020, με εγγυημένη οξύτητα κάτω του 0,30, πωλείται π.χ. στα Duty Free πάνω από 40 € το 5λιτρο.

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είπα, λοιπόν, να κοιτάξω μήπως έχετε ιστοσελίδα και φυσικά σας βρήκα.
Από τα λίγα που έχω δει μέχρι στιγμής, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει άφωνη, αλλά και πολύ εντυπωσιασμένη από τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας και γι’αυτό ένιωσα την ανάγκη να σας συγχαρώ όλους.
Δέσποινα  Δ., Χαλκιδική
 
Studentsdesign