Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας στην „πόλη των Πελαργών“
04.09.09

Ενημερωτικό υλικό της, για την ανακύκλωση, θα μοιράσει ο Δήμος Αιγινίου στους Δημότες του.

Image 

Ο Δήμος Αιγινίου στη συνεδρίαση του στις 31 Αυγούστου αποφάσισε να παραλάβει και να διανείμει μέσω των λογαριασμών ύδρευσης το ενημερωτικό τρίπτυχο της Oμάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας με τίτλο «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι δημότες στα πλαίσια της προσπάθειας της Δημοτικής αρχής για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο Δήμο Αιγινίου.  Σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, στις 12:00 το μεσημέρι, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Κική Κιτιξή, Σταματία Μπέση, Χρήστος Μπρασκίδης και Ηλίας Τσολακίδης παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αιγινίου κ. Β. Κοντό,  4.000 έντυπα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αιγινίου, στο γραφείο του Δημάρχου, όπου μετά την παράδοση του ενημερικού υλικού, ακολούθησε συζήτηση, με αντικείμενο την συμμετοχή του Δήμου Αιγινίου στις δραστηριότητες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Ο Δήμαρχος Αιγινίου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ομάδας και τους διαβεβαίωσε, πως το επόμενο καλοκαίρι, η „πόλη των Πελαργών“ θα συναδράμει στην ενίσχυση της πυροπραστίας του Ολύμπου και των Πιερίων και θα συμμετέχει ενεργά με Δημότες της στο „Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος“. Επίσης συζητήθηκε η οργάνωση κοινής δράσης με αντικείμενο την επίσκεψη του Αλιάκμονα και την αποψίλωση συγκεκριμένης περιοχής, η οποία έχει ιδιαίτερο κάλλος και ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδηλασία.

Οι στόχοι των δράσεών μας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, στα πλαίσια του „Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου“, έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα διάφορες δραστηριότητες, όπως:

  • η συστηματική παρακολούθηση και η καταγραφή των προβλημάτων της διαδικασίας συλλογής των υλικών ανακύκλωσης, στο κέντρο της πόλης, από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης,
  • η καταγραφή της διαδικασίας διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών στο εργοστάσιο διαχωρισμού της πόλης μας
  • έκδοση ενημερωτικού υλικού (τρίπτυχο φεϋγ βολάν) με συμβουλές για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση
  • DVD για την σωστή ανακύκλωση που έχει διατεθεί σε εκπαιδευτικούς και σχολεία
  • Παραγωγή ραδιοφωνικών σπότ
  • καμπάνια για την χρήση της πάνινης τσάντας για τα καθημερινά μας ψώνια με σύνθημα „Εχω πάντα μια πάνινη τσάντα μαζί μου“

Στόχοι των παραπάνω δράσεών μας είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών για ένα καθαρότερο περιβάλλον και η δραστική μείωση του όγκου των σκουπιδιών μας, μέσα από την διάδοση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ανακυκλώνοντας με συνέπεια και διαδίδοντας την ιδέα της  ανακύκλωσης.

Το τρίπτυχο έντυπο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συντάχθηκε από την συντονιστική επιτροπή του «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», σχεδιάστηκε αφιλοκερδώς από το μέλος μας κ. Σπύρο Καννελάτο και η εκτύπωση των 21.000 εντύπων έγινε με την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Πληροφορούμε τους δήμους του νομού Πιερίας, υπηρεσίες, φορείς, αλλά και ιδιώτες, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ενημερωτικό τρίπτυχο, πως μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα μας (Κική Κιτιξή, 6972 158 579, Ηλίας Τσολακίδης 697 33 80 700).

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τέλος με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για όλα αυτά που έζησα και ένοιωσα μαζί σας και που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.Σας ευχαριστώ πολύ που είδα κοντά σας πως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους για ένα χαμόγελο!
Θεσ/νίκη
Μαίρη Κ.
 
Studentsdesign