Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
3.000 τσιγάρα ανά Ελληνα!
28.12.06

Πρωτιά στην Ελλάδα, με 3.000 τσιγάρα ανά Ελληνα!!

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στη λίστα του «Εconοmist» για τη διάδοση του καπνίσματος, με την αναλογία των 3.000 τσιγάρων ανά Ελληνα, ανεξάρτητα αν είναι καπνιστές ή όχι! Όσο για το προφίλ του καπνιστή, δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών...

Image

Τη δεύτερη θέση με 2.700 τσιγάρα τον χρόνο καταλαμβάνουν οι Ουκρανοί, ενώ τρίτοι έρχονται οι Σλοβένοι με 2.400 τσιγάρα ετησίως.

Στις 20 πρώτες χώρες με πρωτιά στο κάπνισμα, οι 18 είναι ευρωπαϊκές...

Στις 20 πρώτες χώρες οι 18 είναι ευρωπαϊκές, με την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αγγλία να βρίσκονται χαμηλά στον κατάλογο, λόγω και των πρόσφατων μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ενώ πολύ κοντά στις επιδόσεις της πρώτης τριάδας βρίσκονται η Ρωσία, η Ισπανία και οι χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία).

Στην Ελλάδα μάλιστα το προφίλ του καπνιστή με τουλάχιστον δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών και με παράλληλη πλήρη αποχή από τους κανόνες της υγιεινής ζωής, με άξονες την ισορροπημένη διατροφή και τη συστηματική άσκηση, αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός μοιραίου εμφράγματος στις ηλικίες κάτω των 35 ετών. Εννέα στους δέκα καπνιστές που έχουν υποστεί έμφραγμα μέχρι αυτή την ηλικία έκαναν αυτού του τύπου τη ζωή.

Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στις 31 Μαΐου.

To ερχόμενο Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντικαπνιστική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ερμού στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΗΕLΡ, οι πολίτες θα κληθούν να συμμετάσχουν στις μετρήσεις μονοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό τους.

Πηγή: www.In.gr

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Φίλες και φίλοι,
Έλαβα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου τόσο για τη δράση της ομάδας σας όσο και για τις πρωτοβουλίες της. Αξιοθαύμαστο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα σας αποτελεί μία δυναμική ένωση που πρωτοπορεί, αλλά ότι εφαρμόζει και υλοποιεί κάθε στόχο με απόλυτη οργάνωση και συνέπεια. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας.

Μετά τιμής,
Δ.Ι.Χ.
Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής

 
Studentsdesign