Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Η παρέα από το 3ο Λύκειο
12.10.09
Image

Επιστολή μαθητών Λυκείου προς τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης:

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Την ιστορία μας την έχουμε πει πολλές φορές. Θα την ξαναπούμε! Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εμείς, μια παρέα φίλων από το 3ο  Λύκειο, σας γνωστοποιήσαμε την επιθυμία μας να συμβάλλουμε, έτσι ώστε η πόλη μας να γίνει πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, με λιγότερο γκρι.

Ζητήσαμε να μας δώσετε έναν κοινόχρηστο χώρο του δήμου προς δεντροφύτευση. Η ανταπόκρισή σας ήταν άμεση και ελπιδοφόρα! Σπεύσατε με αξιοθαύμαστη ταχύτητα και σοβαρότητα να απαντήσετε στο αίτημά μας. Την ημέρα της συνάντησης μας στα μέσα Μαρτίου, μας είχατε πει πως το πολύ σε ένα μήνα από τότε η περιοχή θα ήταν έτοιμη.

Βγήκε ο Απρίλης, ήρθε ο Μάης, ήρθαν και οι εξετάσεις...

Επανειλημμένως με επισκέψεις και τηλεφωνήματα σας θυμίζαμε πως είμαστε εδώ και περιμένουμε... Ακόμα και μέσα στις εξετάσεις. Πέρασε το  καλοκαίρι, ήρθε ο Σεπτέμβρης, ανοίξαν τα σχολεία και απάντηση καμιά...

Ώσπου, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου μας ειδοποιείτε για την επικείμενη δεντροφύτευση. Μας λέτε πως αυτή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και μας ζητάτε να πάρουμε άδεια από το σχολείο για να έρθουμε να φυτέψουμε.

Όχι, δεν δεχόμαστε αυτήν την πρόταση σας γιατί στερείται λογικής! Είμαστε μαθητές, το σχολείο για μας είναι υποχρέωση. Είμαστε εθελοντές, μα όχι εργάτες. Έχουμε πλήρη συνείδηση του έργου που αναλάβαμε, αλλά ωφείλουμε να υπερασπιστούμε και την αξιοπρέπεια του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός είναι μια λειτουργία των πολιτών που απαιτεί οργάνωση και σχεδιασμό. Αρνούμαστε να φύγουμε από το μάθημά μας για να έρθουμε να δεντροφυτεύσουμε.

Ζητούμε ο Κ.Χ. 15 Ε.Ν. των Ευαγγελικών να είναι έτοιμος για δεντροφύτευση την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου.

Ζητούμε αυτή η δεντροφύτευση να γίνει μια ανοιχτή κίνηση πολιτών και τοπικών φορέων.

Προσκαλούμε και εσάς τους ίδιους να έρθετε να μας βοηθήσετε!

Με εκτίμηση,

Η παρέα από το 3ο Λύκειο

Υ.Γ. Εφόσον δεχτείτε να συμμετέχετε, για πρακτικούς λόγους καλό θα ήταν να φοράτε φόρμα.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας εύχομαι να πρωτοπορείτε πάντα και να έχετε την ανταπόκριση του κόσμου – νομίζω πως κυρίως πρέπει να στοχεύσετε στους μαθητές, διότι είναι το μέλλον του τόπου.
Δέσποινα  Δ., Χαλκιδική
 
Studentsdesign