Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανακύκλωση: 8 τόνοι ηλεκτρικές συσκευές σε 5 ώρες
23.01.10

Image

Σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 οι κάτοικοι της πόλης της Κατερίνης συμμετείχαν δυναμικά στο μαραθώνιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που οργάνωσε ο ΣΚΑΪ με τη συνεργασία του Δήμου, συγκεντρώνοντας μέσα σε πέντε ώρες 8 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά. Οι πολίτες που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Δήμο Κατερίνης και ένα μικρό φορτηγάκι της υπηρεσίας καθαριότητας παραλάμβανε τις ηλεκτρικές συσκευές από τα σπίτια των δημοτών και τα μετέφερε στην κεντρική πλατεία, όπου συγκεντρώθηκε το υλικό για να παραδοθεί στη συνέχεια στις εταιρείες ανακύκλωσης.

Στη σημερινή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών συμμετείχε και η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) η οποία αναπτύσσει παρόμοιες δράσεις για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου» Κική Κιτιξή και Σταματία Μπέση με τη βοήθεια πολλών μελών που συμμετείχαν στη δράση, διένειμαν στους περαστικούς το ενημερωτικό τρίπτυχο της ομάδας για την ανακύκλωση, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβαν την αντικατάσταση της τσάντας για τα ψώνια, ανταλλάσσοντας τις πλαστικές σακούλες των περαστικών με πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ καθώς και την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης. Βεβαίως τα συγχαρητήρια ανήκουν στους δημότες της Κατερίνης οι οποίοι έστειλαν στην ανακύκλωση 8 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μέσα σε μόνο 5 ώρες.
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το έργο σας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την κοινωνική ανανέωση και αναγέννηση της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Karl-Heinz Roth

 
Studentsdesign