Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανεξέλεγκτη λήψη δομικών υλικών από την φύση
24.01.10

Ημερίδα το Σάββατο 30/1, 10:30πμ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Καλλιθέας 7, στη Λάρισα, διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας.

Image  

Ο τίτλος της ημερίδας: «Ανεξέλεγκτη λήψη δομικών υλικών από την φύση: αναγκαίο κακό ή βιασμός του περιβάλλοντος; Υπάρχουν λύσεις;».

Στην ημερίδα/συζήτηση θα συμμετάσχουν αξιόλογοι επιστήμονες και θα παρουσιάσουν την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα που αφορά στην λήψη δομικών υλικών απο την φύση (αμμο-χαλικοληψίες, αργιλοληψίες κλπ). Στην συζήτηση θα παρέμβουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Νομαρχίας ν. Λάρισας, το Τ.Ε.Ε., το ΓΕΩΤΕΕ, ο Σύνδεσμος Λατομικών Επιχειρήσεων.

Image 

Οι εισηγητές πρόκειται να είναι:

  • Ανδρεαδάκης Ανδρέας Ειδικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών (Πολιτικός Μηχανικός, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)
  • Χρυσόγελος Νίκος (Χημικός Περιβαλλοντολόγος), εκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων “Οικονομική και Οικολογική δραστηριότητα: μπορούν να συνυπάρξουν;”
  • Δρ. Χατζηνικολάου Γιώργος (Περιβαλλοντολόγος - ποταμολόγος): “Επιπτώσεις των αμμο-χαλικοληψιών στους ποταμούς”
  • Μουρκάκος Χάρης, Διευθυντής Ανάπτυξης Ανακύκλωσης Αδρανών Νότιας Ελλάδας: “Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ): Ελληνική πραγματικότητα –Προοπτικές”
  • Κυριακόπουλος Ηλίας, νομικός, επιστημονικός συνεργάτης των Οικολόγων Πράσινων σε θέματα περιβάλλοντος «Παράνομες αμμοληψίες: πως η δημόσια διοίκηση μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά για την αποτροπή τους.»

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κολλάτος

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410554425 ή στο ecolarissa.com

Για τους Οικολόγους Πράσινους Λάρισας
Λευτέρης Σιάκης.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

O TOPOS MOU
Καλημέρα σας,
θα πρέπει κάποτε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά γιατί το αυτονόητο είναι τόσο δυσχερές στην κατανόησή του και τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα. Τι έχει μέσα ο εγκέφαλός μας και αρνείται να δει το απλούστερο φυσικό φαινόμενο όπως τον ρου ενός ποταμού ή ενός χειμάρρου; Σας εύχομαι καλή δύναμη και η πίστη για τη διατήρηση της ομορφιάς της φύσης και του περιβάλλοντος γενικά να μη σας απολείψει!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κ.Σ.
 
Studentsdesign