Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Καταγγελία για παράλογη και παράνομη είσπραξη διοδίων
29.01.10

του Ιωάννη Τσιαλού
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας

Προς Εθελοντική ομάδα Δράσης του Νομού Πιερίας. Κοινοποίηση σε Συνήγορο του Καταναλωτή

Αγαπητοί φίλοι της Εθελοντικής ομάδας του Νομού Πιερίας,
Αφορμή για το παρακάτω κείμενο ήταν το ξαφνικό ξύπνημα του πρώην υπουργού και του πρώην Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το θέμα των διοδίων και του ξεπουλήματος της εθνικής οδού στην εταιρεία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ .
Η αιτία του παρακάτω κειμένου όμως είναι η εξής :

Είμαι κάτοχος ενός μικρού φορτηγού οχήματος τύπου VAN μικτού βάρους μικρότερου των 3,5 τόνων. Τα οχήματα αυτής της κατηγορίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο  όπου καταβάλλονται τέλη διοδίων (και στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ) ανήκουν στην κατηγορία 2, εκεί όπου ανήκουν τα επιβατικά αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά έως 3,5 τόνους..

Στην σύμβαση παραχώρησης όμως μπαίνει μία νέα παράμετρος που ορίζει ότι τα οχήματα αυτής της κατηγορίας που έχουν ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. ανήκουν στην κατηγορία 3 (εκεί όπου ανήκουν τα μεγάλα φορτηγά μέχρι 3 άξονες). Έτσι λοιπόν έχουμε το εξής παράδοξο: ένα όχημα κινούμενο στο ίδιο οδικό δίκτυο να αντιμετωπίζεται τιμολογιακά με δύο διαφορετικούς τρόπους!! Επειδή κατά την άποψη μου αυτή η ιδιαίτερη κατηγοριοποίηση των παραπάνω οχημάτων είναι τελείως παράνομη και καταχρηστική σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 1999/62/ΕΚ στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται κατηγοριοποίηση οχημάτων βάσει των διαστάσεων αλλά μόνο βάση του μικτού βάρους, την 30.03.2009 κατήγγειλα τα παραπάνω στον Συνήγορο του Καταναλωτή ελπίζοντας ότι κάποια αρχή θα τολμούσε να ασχοληθεί με το θέμα.

Δυστυχώς όμως  ο Συνήγορος του Καταναλωτή μετά από αλληλογραφία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ μου απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και βάζει την αναφορά μου στο αρχείο γιατί στην ουσία η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ συμμορφώθηκε με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο (Αρ.Πρωτ. Α/9008, 30 Οκτωβρίου 2009). Δηλαδή, καταλαβαίνω τώρα εγώ ο αφελής ότι ο Συνήγορος του καταναλωτή μου λέει ότι αφού η εταιρεία ακολουθεί τη σύμβαση, ότι κάνει είναι νόμιμο. Και τότε ποιος είναι ο ρόλος του Συνηγόρου αν δεν είναι η μαχητικότητά του εναντίον τέτοιων νομιμοφανών συμβάσεων και η παρουσία του στο πλευρό του Καταναλωτή ενώπιων των Ανωτέρων Δικαστηρίων;
Ακολουθεί ένα παράδειγμα με τιμές διοδίων του Μαρτίου 2009 έτσι όπως κοινοποιήθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή με την καταγγελία

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΝΚ 5213 ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2008   Τ.Ε.Ο. ΑΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2,00
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ     2,00
ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΠΕΛΑΣΓΙΑ         2,00
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ     2,00
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΕΛΕΥΘΡΑ
ΣΥΝΟΛΟ  8,00 ΕΥΡΩ

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2008      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ  ΑΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3                 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 5,60        2,20  
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ   3,30         1,30
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ    6,30        2,50
ΠΕΛΑΣΓΙΑ        4,60       1,90

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΠΕΛΑΣΓΙΑ        4,60       1,90
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ    6,30        2,50
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ   3,30         1,30
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 5,60       2,20
ΣΥΝΟΛΟ  39,60 ΕΥΡΩ  15,80

Δηλαδή με απλά λόγια το παραπάνω όχημα για να πάει στη Λαμία και να γυρίσει πλήρωνε 8,00 €, με την έναρξη της σύμβασης έπρεπε να πληρώνει 15,80€  αλλά μετά την παράνομη κατηγοριοποίηση πληρώνει τελικά 39,60€ !!!
Και αφού είναι νόμιμο πρέπει να το δεχτώ. ΔΕ  ΝΟΜΙΖΩ !!!

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει άφωνη, αλλά και πολύ εντυπωσιασμένη από τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας και γι’αυτό ένιωσα την ανάγκη να σας συγχαρώ όλους.

Δ. Δραγωμανίδου (Χαλκιδική)

 
Studentsdesign