Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
21.10.08

Image

22 Οκτωβρίου 2008

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008, στις 09.00 το πρωί τα τρία τμήματα της Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Πιερίας έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο ενημέρωσης 2008 σχετικά με τις διαβάσεις πεζών. Οι 64 μαθήτριες και μαθητές των δύο τάξεων χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και μαζί με τους δασκάλους του σχολείου υλοποίησαν διάφορες δράσεις μπροστά από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου.

Image

Μια ομάδα μαθητών σταμάτησε συνολικά 63 αυτοκίνητα και παρέδωσε στους οδηγούς τους ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την στάθμευση των αυτοκινήτων πάνω στις διαβάσεις πεζών. 

Image

Μια άλλη ομάδα κατέγραφε ταυτόχρονα, αν οι οδηγοί των διερχομένων αυτοκινήτων τηρούσαν όσα ορίζει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ανησυχητικά! Οι παραβάσεις που σημείωσαν οι μικροί τροχονόμοι ήταν πάρα πολλές. 

Image 

Από τα 80 περίπου αυτοκίνητα που πέρασαν από το σημείο της δράσης οι 63 οδηγοί δεν φορούσαν την ζώνη ασφαλείας, 3 μιλούσαν στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ 6 από αυτούς είχαν στη θέση του συνοδηγού ανήλικο παιδί.   

Image

Τα παιδιά πέρασαν μια ευχάριστη ώρα και με μεγάλο ζήλο ενημέρωσαν οδηγούς και διερχόμενους πεζούς. 

Image 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Μισιρλιάδης Δημήτριος, Μπόζογλου Δημήτριος, Βιδάκης Χρήστος, η διευθύντρια του σχολείου κ. Τσεντικίδου Φανή και ο κ. Ηλίας Τσολακίδης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας που συντονίζει το παραπάνω πρόγραμμα. 

Το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Πιερίας ήταν το τρίτο σχολείο, μετά το 11 ΔΣ και το 7ο Γυμνάσιο, που έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο ενημέρωσης. Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου  το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την σχολική κοινότητα του 8 Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (Σ. Σταθμός) ενώ την επόμενη εβδομάδα την σκυτάλη θα πάρει το 15 ΔΣΚ.

 

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Εξεπλάγην θετικά με τη σελίδα σας otoposmou.gr και με την ομάδα δράσης που έχετε οργανώσει, είδα τις δραστηριότητές σας και αξίζουν συγχαρητήρια σε οργανωτές και συμμετέχοντες. Θα προσπαθήσω να κάνω το 1/100 από αυτά που είδα και νομίζω ότι θα είναι μια καλή αρχή.
K.A.

 
Studentsdesign