Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανοιχτή επιστολή προς τους φορείς του Ν. Πιερίας
23.03.10

Προς:

  • το Επιμελητήριο Πιερίας
  • τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης
  • τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πιερίας
  • τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας

Θέμα: «Αποξήλωση παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων»

Κυρίες και κύριοι

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θέλοντας να συμβάλλει και αυτή από την πλευρά της στην εξάλειψη της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, ξεκίνησε μια νέα δράση με τίτλο «Η επιδημία της διαφημιστικής πινακίδας». Η υπαίθρια διαφήμιση σχετίζεται άμεσα με την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της τροχαίας, η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και σε σοβαρούς τραυματισμούς λόγω απόσπασης της προσοχής των οδηγών. Περαιτέρω, με την ανεξέλεγκτη παράνομη διαφήμιση υποβαθμίστηκε το αστικό μας περιβάλλον, η οπτική ρύπανση συμβάλλει καθημερινά αρνητικά στον ψυχισμό μας, ενώ η ανοχή μας προς την αυθαιρεσία αυξήθηκε!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε στους ΟΤΑ την ευθύνη για την «επαναφορά στη νομιμότητα» ενώ με πρόσφατη εισαγγελική απόφαση του Αρείου Πάγου «η τοποθέτηση παράνομων πινακίδων – επιγραφών αποτελεί διαρκές έγκλημα… και ως εκ τούτου ισχύει το  αυτόφωρο και επιτρέπεται η σύλληψη και παραπομπή των υπαιτίων…».

Υπάρχει, λοιπόν, το θεσμικό πλαίσιο, οι νόμοι και οι μηχανισμοί ώστε να απομακρυνθούν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Εκείνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση και η δέσμευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οργανισμών και των συλλόγων για την επίτευξη του στόχου, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του τόπου μας.

Θέλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της δικής σας συμμετοχής και ενεργοποίησης όσον αφορά την ενημέρωση και τη ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να εξαλειφθεί το νοσηρό αυτό φαινόμενο. Οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί παρόλο που έχει δημοσιευτεί το θέμα στα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη πληροφόρηση από τους ΟΤΑ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για να συμβάλλουμε όλοι, ως οφείλουμε, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την πάταξη της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, σας καλούμε:

  • Να ενημερώσετε τα μέλη σας, ότι αν έχουν τοποθετήσει παράνομα πινακίδες οφείλουν να  τις αποξηλώσουν οι ίδιοι, ειδάλλως με την αποξήλωσή τους από τις αρχές, θα επιβαρυνθούν με αυστηρά πρόστιμα, με το ενδεχόμενο του αυτόφωρου.
  • Να συμμετέχετε σε συζητήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε από κοινού να ληφθούν αποφάσεις για τα σημεία στα οποία επιτρέπεται να τοποθετηθούν διαφημιστικά και γενικότερα για ό,τι αφορά στην καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα μέλη της ομάδας μας δεν καταδικάζουν την υπαίθρια διαφήμιση, αρκεί αυτή να είναι νόμιμη συμβάλλοντας θετικά στην ανάδειξη των επιχειρήσεων του τόπου μας, ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Ενημερώστε και προστατέψτε τα μέλη σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με τιμή
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.

Φαίδρα Τ.

 
Studentsdesign