Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν
24.04.10

Έφης Πουλάκη-Παντερμαλή: Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν 
(σημ: επικεφαλίδα της εφημερίδας Πολιτεία,  Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 21:51)

Image 

Το δημόσιο βήμα (των τοπικών ΜΜΕ) επέλεξε η Προϊσταμένη της Κ.Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πιερίας Έφη Πουλάκη-Παντερμαλή για να απαντήσει στην αήθη επίθεση που δέχτηκε (εν απουσία της) από αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νομό από τη γενική κήρυξη του Ολύμπου ως «αρχαιολογικού-ιστορικού τόπου».

Η επί προσωπικού απάντηση της Προϊσταμένης της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Πιερίας έχει ως ακολούθως:


«Μου προξένησαν μεγάλη απορία, κατάπληξη και θλίψη οι συνεχείς αναφορές και βαρείς χαρακτηρισμοί του προσώπου μου στη συνεδρία για τον Όλυμπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, παρουσία πολλών κληθέντων και των ΜΜΕ, διά των οποίων αναμεταδόθηκαν σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.   
Ακόμη μεγαλύτερη απορία μου προκάλεσε η πίστη πολλών ότι αιτία της μη ανάπτυξης της Πιερίας είναι το πρόσωπό μου και οι προβλεπόμενες διαδικασίες που τηρώ ως υπηρεσιακό πρόσωπο, δυστυχώς για μένα και παραμονές εκλογών.

Δεν ξεχνώ όμως ότι τόσο η έννοια του πολιτισμού όσο και η έννοια της πολιτικής διαμορφώθηκαν στην αρχαιότητα με τη δημιουργία των αρχαίων πόλεων και την άμεση ανάγκη δημιουργίας κανόνων συμβίωσης, δηλαδή νόμων, για τη σωστή ανάπτυξη εκείνων των πόλεων, που πράγματι αναπτύχθηκαν μον αδικά.

Οι άνθρωποι που ορίζουν τα θέματα της σημερινής πόλης/πολιτείας (πολιτικοί) ορίζουν και τους νόμους, προκειμένου η κοινότητα των ανθρώπων που τη συναποτελούν (με πολλά και συχνά συγκρουόμενα συμφέροντα και απόψεις) να εξελιχθεί σε μία πολιτισμένη πόλη. Οι υπηρεσίες μιας πολιτισμένης πόλης οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες, πρώτοι και πολύ περισσότερο οι ηγέτες της. 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Εφη Πουλάκη-Παντερμαλή,
πολίτης και κάτοικος Πιερίας από ελεύθερη επιλογή, καθόλου ψυχιατρική»
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.

Φαίδρα Τ.

 
Studentsdesign