Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
15ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης
21.10.08

Image

29 Οκτωβρίου 2009

Την Τετάρτη 29.10.2008 οι 48 μαθήτριες και μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, μαζί με τις δασκάλες τους κ. Τζημαγιώργη Δήμητρα και Γαργαγιέτα Ιωάννα, συμμετείχαν στον μαραθώνιο ενημέρωσης 2008/2009 του προγράμματος "Διαβάσεις πεζών". Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ανέλαβαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας και η σχολική τροχονόμος ενώ απότην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετείχε ο κ. Ηλίας Τσολακίδης. 

Image

Τα παιδιά βγήκαν στον δρόμο και μπροστά στο σχολείο τους, στις διαβάσεις πεζών, ενημέρωσαν τους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων.

Image

Οι δύο τάξεις του σχολείου συγκρότησαν τρεις ομάδες και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας υλοποίησαν την προγραμματισμένη δράση τους με κεντρικό σύνθημα: "STOP στις διαβάσεις πεζών.

Image

Δυστυχώς και στο σχολείο αυτό οι διαβάσεις πεζών βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και είναι ορατές μόνο με... ειδικό φακό και κάτω από ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Οι δύο φωτογραφίες δεν χρειάζονται κανένα σχολιασμό...

Image

Η ιδέα να φωτογραφίσουμε τις δύο διαβάσεις πεζών ήρθε όταν η  κ. Τζημαγιώργη παρακάλεσε τα παιδιά της μιας ομάδας να περάσουν υποδειγματικά στη απέναντι πλευρά του δρόμου,  μόνο πάνω από τη διάβαση πεζών. Τότε η 12χρονη Ιωάννα κοίταξε με απορία κάτω  και είπε: "Ποια διάβαση πεζών κυρία! Αυτή έχει έχει ξεπλυθεί από τη βροχή."

Εμείς κρατήσαμε την εύστοχη παρατήρηση της 12χρονης μαθήτριας και από τώρα θα παραθέτουμε και μια φωτογραφία από το σημείο της δράσης, απεικονίζοντας την ποιότητα των γραμμών που πρέπει να είναι λευκές και άριστα ορατές.

Image

Οι μαθητές το χάρηκαν και κατέγραψαν προσεκτικά όλες τις παραβάσεις των διερχομένων οχημάτων.

Οι παραβάσεις που καταγράφηκαν

Οι μαθήτριες και οι μαθητές κατέγραψαν συνολικά 137 αυτοκίνητα, 17 μηχανές και 3 ποδήλατα.

  • Οι 58 οδηγοί των αυτοκινήτων δεν φορούσαν ζώνη, δύο είχαν μικρό παιδί στο μπροστινό κάθισμα και 5 μιλούσαν στο κινητό.
  • Από τους 17 οδηγούς των μηχανώνοι 15 δεν φορούσαν κράνος και 2 από αυτούς είχαν μικρό παιδί μπροστά τους.


Για την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης
Ηλίας Τσολακίδης

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστώ που με κάνατε να αισθάνομαι περήφανος συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Σας ευχαριστώ που βγάλατε την Πιερία από τα στενά γεωγραφικά της όρια με όλες τις πρωτοβουλίες σας, σας ευχαριστώ που δώσατε απάντηση στον ωχαδερφισμό.

Η λέξη συγχαρητήρια είναι πολύ φτωχή για να αποδοθεί το μέγεθος της προσφοράς σας στον τόπο μας.

Γιώργος Μπέγκος

 
Studentsdesign