Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πανελλαδική διαμαρτυρία για την ακρίβεια
09.06.10

Image 

Οργανώστε το στην πόλη σας!  ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ!

Αφήστε το στο ταμείο! ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας:

  • Αθήνα-Παγκράτι: Στη συμβολή Σπύρου Μερκούρη και Αρχελάου στο Παγκράτι
  • Αθήνα-Κερατσίνι: Γωνία Π. Τσαλδάρη και Γ. Λαμπράκη
  • Θεσσαλονίκη: Ναυαρίνου και Σβώλου γωνία
  • Κατερίνη: Στο εκκλησάκι, μπροστά στα ΚΤΕΛ Κατερίνης
  • Κιάτο: Μπροστά στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου
  • Μυτιλήνη: Στο super market Βερόπουλος στην προκυμαία.
  • Άνοιξη Αττικής: Στην εθνική οδό στο super market Βασιλόπουλος
  • Αρτέμιδα (Λούτσα) Αττικής: Στη 2η στάση προς Βραυρώνα, στο super market Βερόπουλος

Αφήστε το στο ταμείο! Οργανώστε το στην πόλη σας ! Συνεννοηθείτε με τους φίλους σας, ορίστε το σημείο συνάντησης και ενημερώστε μας για να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

 της Έλενας Λάσκαρη
Δημοσιεύθηκε: 11:55 - 08/06/10 | Τελ. Ενημ.: 13:19 - 08/06/10
http://www.euro2day.gr/article/588066/ArticleDetails.aspx

Ρεκόρ 13 ετών «έγραψε» ο πληθωρισμός το Μάιο, ωθούμενος από τις αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα και ΦΠΑ που οδήγησαν σε σαρωτικές ανατιμήσεις στην αγορά.

Διαμορφώθηκε στο 5,4% από 4,8% τον Απρίλιο…επιστρέφοντας σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν στην ελληνική οικονομία από το καλοκαίρι του 1997.

Μάλιστα, η κούρσα του πληθωρισμού φαίνεται να έχει μέλλον ακόμα μπροστά της καθώς από τον Ιούλιο θα περάσει στην κατανάλωση και η νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν για να περάσουν στην κατανάλωση επηρεάζοντας αυξητικά τιμές και πληθωρισμό οι πρόσφατες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν σαρωτικές ανατιμήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά ενώ παρά την κρίση, την πτώση της κατανάλωσης και τις προσφορές στην αγορά οι τιμές σε είδη ένδυσης υπόδησης, τρόφιμα, αναψυκτικά και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η σύγκριση τιμών μεταξύ Μαΐου 2009 και Μαΐου 2010 δείχνει αυξήσεις 52,1% στη βενζίνη, 39,6% στο πετρέλαιο θέρμανσης, 36,6% στα εισιτήρια των υπεραστικών τρένων, 28,4% σε τέλη κυκλοφορίας και διόδια, 17,8% στα τσιγάρα, 12,6% στα ταξί, 12,2% στα ποτά, 9,2% στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, 10,2% στα κοσμήματα και ρολόγια, 18% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων, 7,7% στα αυτοκίνητα, 6,3% στον ηλεκτρισμό, 3,5% στο φαγητό εκτός οικίας, 2,4% στα είδη ένδυσης –υπόδησης, 3,7% στα γλυκά και ζαχαρωτά, 3% στις ιατρικές υπηρεσίες …

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign