Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Nα μην υπάρξει κανένα κενό στα δύο παρατηρητήρια!
01.07.10

Image 

Δυναμικά ξεκίνησε και φέτος  το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2010»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας  οργανώνουν αυτή τη σημαντικότατη δράση, η οποία έχει ως στόχο την εθελοντική πυροπροστασία του βουνού των θεών, του γηραιού Ολύμπου,  αλλά και των Πιερίων.

Περίπου 500 εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, κυρίως οικογένειες, νέες και νέοι, καλύπτουν επί 100 συνεχόμενες ημέρες, καθημερινά με δύο βάρδιες,  τη φύλαξη ενός μεγάλου ορεινού όγκου εντός της Πιερίας και προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας , με μοναδικό «όπλο» ένα ζευγάρι κιάλια και ένα κινητό τηλέφωνο από τα δύο παρατηρητήρια του νομού, μόλις δουν καπνό στο βουνό, ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία εντός ολίγων λεπτών μπορεί να επέμβει και να αντιμετωπίσει τη φωτιά εν τη γενέσει της.

Με ιδιαίτερη περηφάνια οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας παρουσιάζουν τα στοιχεία της περσινής χρονιάς και δηλώνουν, πως ο στόχος τους αυτό το καλοκαίρι, από σήμερα μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου, είναι να μην υπάρξει κανένα κενό στα δύο παρατηρητήρια:

Image 

Στοιχεία από το καλοκαίρι του 2009:

  • Περίοδος εθελοντικής πυροπροστασίας: Από 1η Ιουνίου έως 10η Σεπτεμβρίου, δηλαδή επί 100 συνεχόμενες ημέρες, σε δύο βάρδιες ημερησίως (10:00 – 15:00 και 15:00 – 20:00)
  • Συμμετοχή 487 οικογενειών σε δύο παρατηρητήρια (Νέοι Πόροι και Έλαφος),
  • αναφορά 13 περιπτώσεων φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. 

Μια από τις πρώτες ομάδες πολιτών που κάθε χρόνο στηρίζουν ενεργά το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» είναι οι δημοσιογράφοι του Ν. Πιερίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη φύλαξη σε ένα από τα δύο παρατηρητήρια. Έτσι, το Σάββατο 3 Ιουλίου και οι δύο βάρδιες στους Ν. Πόρους θα καλυφθούν από μια ομάδα 5 δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως και πέρυσι,  στήριξαν την σημαντική αυτή  δράση.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας καλούν τους πολίτες της Πιερίας αλλά και όσους βρεθούν για διακοπές στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου, να του χαρίσουν 5 ώρες από το καλοκαίρι τους, αναλαμβάνοντας μία βάρδια σε ένα από τα δύο παρατηρητήρια της ομάδας. Με μια ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στον ιστοχώρο www.otopospou.gr στην ενότητα «Μια μέρα για το Δάσος» οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κλείσουν μια ελεύθερη βάρδια και να συνδράμουν ενεργά στην προστασία του Περιβάλλοντος.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ακούγοντας σας σήμερα στο SKAI RADIO μέσω διαδικτύου ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα για το έργο σας.  Πόσο μάλιστα όταν επισκέφτηκα και την ιστοσελίδα σας, ομολογώ ότι κάνετε πού σοβαρή δουλεία στη περιοχή σας. Μπράβο σας σε εσάς και τους συνεργάτες σας. Αν και η υπόθεση του Ολύμπου είναι υπόθεση όλων μας.
Κ.Γ. Λονδίνο
 
Studentsdesign