Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
5ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης - Α κύκλος
21.10.08

Image

20.11.2008, Διαστάυρωση Σβορώνου και Κουντουριώτου

Την Πέμπτη 20.11.2008 οι 33 μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων Στ1 και Στ2 του πρώτου κύκλου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, μαζί με με τους δασκάλους τους κα. Πεζή Παρασκευή και κ. Βίλλα Ματθαίο, συμμετείχαν στον μαραθώνιο ενημέρωσης 2008/2009 του προγράμματος "Διαβάσεις πεζών". Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ανέλαβαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας και η σχολική τροχονόμος ενώ από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετείχε ο κ. Κώστας Τζομίδης. 

 

Image

Τα παιδιά βγήκαν στον δρόμο και μπροστά στο σχολείο τους, στις διαβάσεις πεζών, ενημέρωσαν τους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων.

Image

Οι δύο τάξεις του σχολείου συγκρότησαν τρεις ομάδες και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας υλοποίησαν την προγραμματισμένη δράση τους με κεντρικό σύνθημα: "STOP στις διαβάσεις πεζών.

Image

Image

Οι μαθητές το χάρηκαν και κατέγραψαν προσεκτικά όλες τις παραβάσεις των διερχομένων οχημάτων.

Οι παραβάσεις που καταγράφηκαν

  • Οι μαθήτριες και οι μαθητές κατέγραψαν συνολικά 161 αυτοκίνητα και 23 μηχανές.
  • 5 οδηγοί οχημάτων μιλούσαν στο κινητό και 103 δεν φορούσαν ζώνη. Από τους οδηγούς των μηχανών 21 ήταν χωρίς κράνος.
  • 3 οχήματα ήταν σταθμευμένα πάνω σε διαβάσεις πεζών.

Για την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης
Κώστας Τζομίδης

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign