Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Δράση για τον Πέλεκα 30.11.2008
30.11.08

Image

Η συντονιστική επιτροπή της κίνησης πολιτών "Πρωτοβουλία για το Πέλεκα" κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα όλους τους πολίτες της Κατερίνης να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της 30.11.2008, να φέρουν ένα φυτό και να βοηθήσουν στον συμβολικό καθαρισμό της περιοχής του γηπέδου του Ατρομήτου.

Image 

Πολίτες από όλα τα σημεία της Κατερίνης ήταν σήμερα εκεί! Δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, μικροί και μεγάλοι, με ένα φυτό στο χέρι, πλαστικά γάντια και μια σακούλα απορριμάτων έδωσαν το δυναμικό τους παρόν και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Πήραν την τύχη της περιοχής τους στα χέρια τους και αυτή ήταν μόνο η αρχή! Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι παρακάτω φωτογραφίες δεν χρειάζεται να σχολιασθούν και αποδεικνύουν περίτρανα την ανεπάρκεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Image

Οπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα αντικρύζει εικόνες ντροπής.

Image

Βουνά από σκουπίδια και μπάζα.

Image

Φυσικά και η απογορευτική πινακίδα του Δήμου Κατερίνης δεν λείπει από εκεί. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι, σήμερα τα είπαν έξω από τα δόντια: "Από εδώ πότε θα περάσει κάποιο περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας?"

Image

Ενας τεράστιος όγκος επικίνδυνου μείγματος κάθε είδους απορριμάτων και οικοδομικών μπαζών.

Image 

Υλικά τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται αλλού! Στην ανακύκλωση!

Image

Πλαστικά!

Image

Pampers

Image

Αδεια μπουκάλια φυτοφαρμάκων, άκρως επικίνδυνα για το περιβάλλον, να επιπλέουν στο νερό και να περιμένουν την πρώτη δυνατή βροχή να τα φέρει στις παραλίες μας. 

Image

Πλαστικά! Παντού πλαστικά...

Image

...να φιγουράρουν πάνω στην επιφάνεια του νερού, έτοιμα για το ταξίδι προς τη θάλασσα!

Image

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ! Σταματείστε να ρυπαίνετε το ποτάμι, φώναξαν μικροί και μεγάλοι.

Image

Γονείς με μικρά παιδιά στην αγκαλιά.

Image

Αγανακτισμένοι πολίτες με όπλο την υπογραφή τους για την ενίσχυση της κίνησης για ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Image

Ακόμη και η ομάδα της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης άφησε κάποια στιγμή κάμερα και μικρόφωνο για να μαζέψει συμβολικά ένα σκουπίδι από την κοίτη του ποταμού.

Image

Περισσότερα από 50 παιδιά κάθε ηλικίας βρέθηκαν μέσα στην κοίτη του ποταμού.

Image

Μέσα μόνο λίγα λεπτά τα παιδιά μάζεψαν έναν μεγάλο όγκο σκουπιδιών τα οποία συγκέντρωσαν μπροστά στο γήπεδο του Ατρομήτου.

Image

Οταν μάλιστα τα παιδιά ξεχύθηκαν στο ποτάμι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι παρά την επίσημη περιβολή τους, δεν δίστασαν να λασπώσουν τα κυριακάτικα σκαρπίνια. Η εικόνα των παιδιών ήταν συγκινητική. Κάποτε σε αυτό το μέρος τα παιδιά της γειτονιάς έπαιζαν, ψάρευαν και περνούσαν εκεί τον ελεύθερό τους χρόνο.

Image

Σήμερα οι εύποροι συμπολίτες μας ενοικιάζουν μεταλλικούς κάδους και το περιεχόμενό τους καταλήγει και ΕΚΕΙ. Αυτός που πλήρωσε... πλήρωσε και του τα πήραν! Γιατί να αναρωτηθεί που πάνε τα μπάζα του? 

Image

Κρυφακούγοντας διαπιστώσαμε οτι τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά, πως θα έπρεπε να είναι το περιβάλλον στη γειτονιά τους

Image 

Αναφέρθηκαν στη δυσοσμία που τους αναγκάζει το καλοκαίρι να μένουν στο σπίτι με κλειστά τα παράθυρα.
Ακούστηκε, ότι εξειδικευμένα συνεργεία ερευνητών από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών, με εντολή του Δήμου Κατερίνης, έκαναν μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων σε αίθουσες σχολείων της πόλης μας. Εκεί στον Πέλεκα, τους πήγατε; Η δεν σας ενδιαφέρει από που ξεκινούν οι ρύποι; Πάντως αν δεν το γνωρίζετε, ρωτήστε τα παιιδιά του Βατάν,του Μυλαυλάκου και του Παραδείσου.  Αυτά θα σας το πουν!

Image

Την εκδήλωση "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα" στήριξαν οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος" και η "Ομάδα Εθελοντική Δράσης Νομού Πιερίας", με τη συμμετοχή των μελών τους.

Image

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου.

Image

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Καρπούζας

Image

Εκπρόσωποι του Υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου, βουλευτικών γραφείων και κομμάτων (ΠΑΣΟΚ & ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ)

Image

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σατρατζέμης και ο κ. Παυλίδης, Νομαρχιακός σύμβουλος.

Image

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και η συντονιστική επιτροπή είχαν κάθε λόγο να χαίρονται για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του.

Image

Δια στόματος Νομάρχη κ. Παπαστεργίου δώθηκε η διαβεβαίωση, ότι στο μέλλον θα συμμετέχουν στις συζητήσεις που αφορούν στο περιβάλλον και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων και των κινήσεων πολιτών, όπως αυτή της "Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα".

Image

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και μάλιστα από νέους και νέες που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. 

Σωτηρία, το νερό μπήκε στο αυλάκι. Σήμερα είμαστε πολλοί και αύριο θα γίνουμε περισσότεροι. Ο τόπος μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο!

Απομένει να αποδείξουμε στα παιδιά αυτά, ότι εμείς είμαστε ικανοί να φυτέψουμε εκεί κάτι μεγαλύτερο από το λουλούδι, που σήμερα φύτεψαν αυτά. 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Παιδιά χίλια μπράβο για την δράση σας και τη θετική εξέλιξη που είχε όλη αυτή η παρανοϊκή υπόθεση. Αν το κράτος έκανε πάντα σωστά τη δουλειά του και ενεργούσε άμεσα και σοφά, όπως έπραξε στη περίπτωση του Ολύμπου, η Ελλάδα θα ήταν φυσικός παράδεισος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μανόλης – Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου Ιτάνου Κρήτη

 
Studentsdesign