Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ομαδική προσφυγή στον Εισαγγελέα για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης
26.10.10

Image 

Επικίνδυνα τοξικά υγρά τα οποία διαρρέουν ανεξέλεγκτα από τις δεξαμενές του ΧΥΤΑ Κατερίνης

Σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, στις 10:00 το πρωί, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Κατερίνης σχετικά με τα επικίνδυνα τοξικά υγρά τα οποία διαρρέουν ανεξέλεγκτα από τις δεξαμενές του ΧΥΤΑ Κατερίνης.

Πρόκειται για ένα στυγνό έγκλημα το οποίο διαπράττεται  κατ΄ εξακολούθηση από την διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ Κατερίνης, αφού ρύπανση έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από κατοίκους της περιοχής και περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Κατερίνης περιλαμβάνονται δύο δεξαμενές συγκέντρωσης υγρών λυμάτων, η οποίες εδώ και μέρες βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους κορεσμού με συνέπεια τα τοξικά στραγγίδια να καταλήγουν στο παρακείμενο ρέμα και από εκεί στη θάλασσα.  Τα στραγγίδια από τη χωματερή, εκτός από το υψηλό οργανικό και μικροβιακό φορτίο, περιέχουν και τοξικά βαρέα μέταλλα τα οποία επιβαρύνουν την ευαίσθητη περιοχή, με κίνδυνο να περάσουν στην τροφική αλυσίδα.

Διαβάστε το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς της ομάδας εδώ.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Μπράβο παιδιά! Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας σχετικά με τις αυθαιρεσίες στον Όλυμπο. Ο ωχαδερφιδμός και το "δε βαριέσε" μας έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο: να θεωρούμε δηλαδή την παρανομία και την καταπάτηση ως αυτονόητη πράξη του κάθε πονηρού και επιτήδειου. Θα σας συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε.

Βασίλης Μ.

 
Studentsdesign