Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Μεγάλη συμμετοχή στη δενδροφύτευση του κοιμητηρίου
11.04.11

Image 

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, από τις 11:00 έως 13:00, περισσότερα από 70 μέλη και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, συναντήθηκαν στο κοιμητήριο της πόλης της Κατερίνης για μια ασυνήθιστη δενδροφύτευση.

Τελικά όμως, όπως αποδείχτηκε από τη μεγάλη συμμετοχή, η ιδέα μπορεί να ήταν μεν ασυνήθιστη, όμως ήταν άριστη, διότι έπεισε κυρίως νέους και νέες, οι οποίοι αυτή την ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη Κυριακή,  προτίμησαν να συμμετέχουν σε μια κοινωφελή πράξη, παρά να βρίσκονται σε κάποια καφετέρια στον πεζόδρομο της πόλης. Τουλάχιστον 30 μαθήτριες και μαθητές Λυκείου συμμετείχαν στη δράση, όπως επίσης πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Image 

«Τα κοιμητήρια είναι χώρος,  όχι μόνο για το μεγάλο «Αντίο», αλλά και χώρος περισυλλογής. Είναι ένας χώρος στον οποίο βρίσκουν συχνά καταφύγιο  οι άσβεστες αναμνήσεις  των ανθρώπων που γεννήθηκαν  στο ταξίδι της ζωής, με τα αγαπημένα πρόσωπα. Είναι ένας χώρος, ο οποίος στέλνει το δικό του αυτοτελές μήνυμα. Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η βελτίωση της αισθητικής του χώρου. Είναι υποχρέωσή μας, αυτή, την τελευταία κατοικία των αγαπημένων μας προσώπων, να την φροντίσουμε με κάθε τρόπο», δήλωσαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Συνολικά φυτεύτηκαν 1000 δενδρύλλια στη δυτική πλευρά του κοιμητηρίου, τα οποία, σύμφωνα με τους γεωπόνους του Δήμου Κατερίνης, σε λίγο καιρό, θα δημιουργήσουν έναν πράσινο φράχτη, έναν νέο πνεύμονα πρασίνου και θα αναβαθμίσουν αισθητικά το χώρο.

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της που συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, το Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα το προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου για την αμέριστη στήριξη της χθεσινής δράσης, η οποία βέβαια δεν θα είναι η τελευταία. Στις επόμενες εβδομάδες θα δενδροφυτευτούν και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι. 

Image

Image

Image

Image

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τέλος με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για όλα αυτά που έζησα και ένοιωσα μαζί σας και που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.Σας ευχαριστώ πολύ που είδα κοντά σας πως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους για ένα χαμόγελο!
Θεσ/νίκη
Μαίρη Κ.
 
Studentsdesign