Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Οι φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης
15.05.11

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Κατά τη διάρκεια της 1ης Γιορτής Εθελοντισμού την 6η και 7η Μαΐου 2011 στον Κεντρικό Πεζόδρομο της πόλης μας, γεννήθηκε μια νέα ομάδα, αυτή των «Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης». Η ομάδα στήθηκε μετά από πρόταση της κυρίας Νένας Μεϊμάρη και η πρώτη της δράση ήταν το «Χαριστικό παζάρι παιδικού βιβλίου», το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η νεοσύστατη ομάδα με την πρώτη της εμφάνιση έθεσε ψηλά τον πήχη και έβαλε στόχο να συγκεντρώσει 500 μεταχειρισμένα παιδικά και εφηβικά βιβλία από συμπολίτες μας, για να τα παραδώσει στη βιβλιοθήκη της πόλης μας. Μπορεί να συγκεντρώθηκαν μόνο 270 παιδικά βιβλία, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκαν στην δημοτική μας βιβλιοθήκη, όμως οι πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της ομάδας στον πεζόδρομο, έμειναν ενθουσιασμένοι και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στο μέλλον .

Οι βασικοί στόχοι της ομάδας είναι, μέσα από διάφορες δραστηριότητες,

  • να ενημερώσει και να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στο βιβλίο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • η σταδιακή αύξηση των χρηστών της και 
  • η πρόσθεση νέου υλικού γνώσης

Image

Μεταξύ των δωρητών ήταν και οι ιδιοκτήτες δύο βιβλιοπωλείων της πόλης μας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της ομάδας και χάρισαν σημαντικό αριθμό παιδικών βιβλίων.

Image

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, που οργάνωσαν την παραπάνω εκδήλωση, ευχαριστούν θερμά, όλους τους συμπολίτες μας που χάρισαν βιβλία, καθώς επίσης και όλους εκείνους  που βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα τους μαθητές τοπικών σχολείων.

Image

Η νεοσύστατη ομάδα θα φιλοξενείται από σήμερα στον ιστοχώρο «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» http://www.otoposmou.gr στη δική της ενότητα με την επωνυμία «Φίλοι της βιβλιοθήκης». Όλα τα νέα της ομάδας θα αναρτώνται  στην παραπάνω ενότητα, όπου βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής για τις επόμενες δράσεις : http://www.medialoom.net/TOPOS/index.php?option=com_wrapper&Itemid=111

Περισσότερες πληροφορίες (συντονίστρια): Νένα Μεϊμάρη / Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / Τηλ. 2351078327, 6977081994

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign