Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Λευτέρης Παπαδόπουλος (δάσκαλος)
31.05.11

Στις αρχές του έτους, όλοι  οι εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος της Βρίας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη δράση «Τηγανέλαιο», η οποία ολοκληρώνεται με τη σημερινή εκδήλωση.

Φέτος, πριν το Πάσχα, στις 8 Απριλίου, σε συνεργασία και με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, οργανώσαμε μια  ομιλία με θέμα «Οι λόγοι που επιβάλλουν τη συλλογή μαγειρικών ελαίων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι γονείς και μαθητές, και στόχος μας ήταν η ανάδειξη των προτερημάτων που προκύπτουν από την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων, εστιάζοντας βέβαια στις τραγικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, όταν αυτά ρίχνονται στο νεροχύτη ή στην αυλή του σπιτιού μας.

Σχεδιάσαμε το σήμα της δράσης μας και αφού ετοιμάσαμε πλαστικά μπουκάλια νερού, τα οποία ήταν αριθμημένα και έφεραν τα ονόματα των μαθητών, τα μοιράσαμε στους γονείς και στα παιδιά, με την παράκληση να μαζέψουν στα σπίτια τους μέχρι και την τελευταία σταγόνα τηγανέλαιου.

Στο μεσοδιάστημα προμηθευτήκαμε αυτό το βαρέλι και με τη βοήθεια των μαθητών του δώσαμε αυτή τη μορφή για να ταιριάζει σε αυτή την πράσινη γωνιά του σχολείου μας, δίπλα στον κομποστοποιητή μας.

Σήμερα τα παιδιά έφεραν τα μεταχειρισμένα τηγανέλαια που μάζεψαν τους δύο τελευταίους μήνες και όπως βλέπετε, οι 40 μαθήτριες και μαθητές ενός μικρού σχολείου όπως το δικό μας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 100 λίτρα μεταχειρισμένων οικιακών ελαίων.

Εκ μέρους των συναδέλφων μου, θέλω να συγχαρώ όλους τους γονείς , οι οποίοι σε συνεργασία με τα παιδιά τους, τους μικρούς μαθητές μας, μας βοήθησαν για να οργανώσουμε αυτή την πρωτότυπη και όμορφη δράση.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Aν και δεν ξέρω πως βρήκατε τη διεύθυνσή μου, σας ευχαριστώ που με κάνετε κοινωνό στα μειλ σας τα οποία θίγουν πάντα σημαντικά ζητήματα με πολύ εμπεριστατωμένο τρόπο και - αποφεύγοντας την "πολεμική φανφαρολογία" και τη συναφη συνομοσιολογία - καταδεικνύουν το δίκαιο των θέσεών σας.

Σας προτείνω να συμπεριλάβετε στους αποδέκτες των μηνυμάτων σας και τους φίλους τους οποίους αντιγράφω στο παρόν και τους οποίους μπορεί να ενδιαφέρουν αυτά για τα οποία προσπαθείτε.

Με όλες μου τις ευχές για το 2010

B.X.

 
Studentsdesign