Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Λευτέρης Παπαδόπουλος (δάσκαλος)
31.05.11

Στις αρχές του έτους, όλοι  οι εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος της Βρίας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη δράση «Τηγανέλαιο», η οποία ολοκληρώνεται με τη σημερινή εκδήλωση.

Φέτος, πριν το Πάσχα, στις 8 Απριλίου, σε συνεργασία και με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, οργανώσαμε μια  ομιλία με θέμα «Οι λόγοι που επιβάλλουν τη συλλογή μαγειρικών ελαίων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι γονείς και μαθητές, και στόχος μας ήταν η ανάδειξη των προτερημάτων που προκύπτουν από την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων, εστιάζοντας βέβαια στις τραγικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, όταν αυτά ρίχνονται στο νεροχύτη ή στην αυλή του σπιτιού μας.

Σχεδιάσαμε το σήμα της δράσης μας και αφού ετοιμάσαμε πλαστικά μπουκάλια νερού, τα οποία ήταν αριθμημένα και έφεραν τα ονόματα των μαθητών, τα μοιράσαμε στους γονείς και στα παιδιά, με την παράκληση να μαζέψουν στα σπίτια τους μέχρι και την τελευταία σταγόνα τηγανέλαιου.

Στο μεσοδιάστημα προμηθευτήκαμε αυτό το βαρέλι και με τη βοήθεια των μαθητών του δώσαμε αυτή τη μορφή για να ταιριάζει σε αυτή την πράσινη γωνιά του σχολείου μας, δίπλα στον κομποστοποιητή μας.

Σήμερα τα παιδιά έφεραν τα μεταχειρισμένα τηγανέλαια που μάζεψαν τους δύο τελευταίους μήνες και όπως βλέπετε, οι 40 μαθήτριες και μαθητές ενός μικρού σχολείου όπως το δικό μας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 100 λίτρα μεταχειρισμένων οικιακών ελαίων.

Εκ μέρους των συναδέλφων μου, θέλω να συγχαρώ όλους τους γονείς , οι οποίοι σε συνεργασία με τα παιδιά τους, τους μικρούς μαθητές μας, μας βοήθησαν για να οργανώσουμε αυτή την πρωτότυπη και όμορφη δράση.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign