Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Εντοπίστηκε φωτιά στους πρόποδες του Ολύμπου
24.07.11

Image 

Νέο περιστατικό φωτιάς δήλωσαν σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι εθελοντές από το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Σήμερα, Κυριακή 24.07.2011,  στις 18:30 το απόγευμα η εθελόντρια της απογευματινής βάρδιας από τον σταθμό πυροφύλαξης της Πλάκας Λιτοχώρου, εντόπισε και ανέφερε περιστατικό φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το οποίο αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά  στο ρέμα της Τοπόλιανης, δίπλα στον Ιππικό Όμιλο. Η κ. Χαραλαμπίδου Άννα, συντονίστρια στο «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», εκτελούσε με την οικογένειά της την προγραμματισμένη της βάρδια 15:00-20:00 στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, όταν ξαφνικά εντόπισε την φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάτοικος της περιοχής είχε βάλει φωτιά και έκαιγε ξερά χόρτα.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή μέσω διαδικτύου κάνοντας κλικ εδώ! 

Το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου είναι ο τρίτος σταθμός πυροφύλαξης που στήνεται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και λειτουργεί από την 20η Ιουλίου σε δύο βάρδιες καθημερινά. Το σημερινό γεγονός δεν είναι σπάνιο! Κάθε χρόνο, από κάθε παρατηρητήριο, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνουν περισσότερα από 10  περιστατικά φωτιάς. Χάριν στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις προηγούμενες χρονιές, όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και δεν εξελίχτηκαν σε πυρκαγιές.

Το νέο πυροφυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού μας, διότι από εκεί έχει κανείς σχεδόν ολόκληρο τον κεντρικό Όλυμπο υπό οπτικό έλεγχο. Έτσι οποιοδήποτε ίχνος καπνού μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, ειδικά από τους εθελοντές πυροφύλακες, οι οποίοι ελέγχουν την περιοχή με κιάλια.

Οι συντονίστριες και οι συντονιστές του «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» καλούν όλους του συμπολίτες μας και ειδικά τους κατοίκους της Ν. Πιερίας (Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Ν. Παντελεήμονας, Ν. Πόροι), να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή από την οποία θα υπάρξει μόνο ένας κερδισμένος: Ο Όλυμπος, το βουνό μας, ο τόπος μας!

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

O TOPOS MOU
Καλημέρα σας,
θα πρέπει κάποτε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά γιατί το αυτονόητο είναι τόσο δυσχερές στην κατανόησή του και τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα. Τι έχει μέσα ο εγκέφαλός μας και αρνείται να δει το απλούστερο φυσικό φαινόμενο όπως τον ρου ενός ποταμού ή ενός χειμάρρου; Σας εύχομαι καλή δύναμη και η πίστη για τη διατήρηση της ομορφιάς της φύσης και του περιβάλλοντος γενικά να μη σας απολείψει!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κ.Σ.
 
Studentsdesign