Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Να φοβάστε την οργή του υπομονετικού ανθρώπου
19.10.11

«Ήταν μέχρι εδώ!» Αλλοίμονο σε αυτούς που δεν πήραν το μήνυμα!

Αυτό, σίγουρα δεν το περίμεναν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό, δεν έχαναν την ευκαιρία να σχολιάζουν ειρωνικά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Image 

Σήμερα, ένα μεγάλο ποτάμι λαού ξεχύθηκε στους δρόμους της Κατερίνης και παρέσυρε τα σαθρά υπολείμματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συμφωνεί με τα αντιλαϊκά μέτρα και στηρίζει υπομονετικά τις αλλαγές!

Image 

Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κατερίνη έδειξαν κάτι άλλο: Οι πολίτες είπαν: «μέχρι εδώ» και αλλοίμονο σε αυτούς που δεν πήραν το μήνυμα των σημερινών συλλαλητηρίων. Η συμμετοχή των διαδηλωτών ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης. Αν και δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, εμπορικός σύλλογος, πρατηριούχοι και ιδιοκτήτες ταξί) για μια κοινή πορεία, τρία ογκώδη συλλαλητήρια, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, νέκρωσαν το κέντρο της πόλης.

Image 

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κατερίνη, οι οποίες σήμερα, είχαν κάτι το ξεχωριστό: Μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, γονείς με μικρά παιδιά με μαύρες σημαίες στα χέρια, εκπαιδευτικοί, θυμωμένοι επαγγελματίες και εργάτες, διαδήλωσαν αφήνοντας στο πέρασμά τους ένα ιδιόμορφο μήνυμα: «Να φοβάστε την οργή του υπομονετικού ανθρώπου».

Image 

Το μυστικό που δίνει στα ποτάμια τη δύναμη να ανοίγουν την κοίτη τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση εκτεταμένων τοπίων, είναι ο ορμητικός όγκος του νερού και η ικανότητά του να μεταφέρει συντρίμματα από πετρώματα. Ας ελπίσουμε, σύντομα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, έμποροι και εργαζόμενοι, να βρεθούμε, όλοι μαζί, μέσα στο ίδιο ποτάμι!

Image 

Image 

.
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign