Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Μια άλλη πρόταση για το γάλα
07.01.09

Image 

Σοφία Θεοδωρίδου, Γεωπόνος
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Διάβασα στην εφημερίδα για την καμπάνια διαμαρτυρίας σχετικά με το γάλα και αναρωτιέμαι μήπως αν αντί να πάρουμε το γάλα από το ψυγείο και να το αφήσουμε στο τομείο, θα ήταν καλύτερα αν δεν αγοράζαμε καθόλου γάλα μέχρι να πέσουν οι τιμές.

Μία τέτοιου τύπου αντίδραση πιστεύω ότι θα γινόταν άμεσα αμτιληπτή από τους ενδιαφερόμενους (βιομηχανίες γάλατος). Έπειτα το γάλα δεν είναι και τόσο απαραίτητο στη διατροφή του ανθρώπου, αρκεί να σκεφτούμε ότι άλλα θηλαστικά τρέφονται με γάλα μόνο στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης τους. Εμείς γιατί άραγε συνεχίζουμε και για την υπόλοιπη μας ζωή; μήπως υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πίσω από την κατάναλώση του!! Η φύση έχει τέτοια μεγάλη ποικιλία τροφών γιατί εμείς επιμένουμε να είμαστε ολιγόφαγοι αντί για παμφάγοι. Δεν είμαι διατροφολόγος αλλά γνωρίζω πως υπάρχουν πολύ καλύτερες πηγές ασβεστίου από το γάλα.

Θα πρότεινα λοιπόν μία καμπάνια διαμαρτυρίας όπου δεν θα αγοράζουμε καθόλου γάλα μέχρι να αντιληφθούν την αντίδραση μας και να τη λάβουν υπόψη τους και ταυτόχρονα ενημέρωση του κοινού για τις ενναλακτικές πηγές ασβεστίου (αφομοιώσιμες απο τον ανθρώπινο οργανισμό) και ένταξη τους στο διαιτολόγιο μας.

Σοφία Θεοδωρίδου

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.

Φαίδρα Τ.

 
Studentsdesign