Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Συνάντηση "Αλληλέγγυων" και "Γιατρών του Κόσμου" στην Κατερίνη
15.01.12

Image

Την Παρασκευή, 13.01.2012, στις 7:00 μ.μ. η συντονιστική επιτροπή των «Αλληλέγγυων» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συναντήθηκε  στην Εκάβη, για να συντονίσει τις ενέργειες και τη δράση της για τον επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε ο προβληματισμός για τη μορφή με την οποία θα λειτουργεί η ομάδα και το "Κοινωνικό Παντοπωλείο". Η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση της στην ίδια βάση που ξεκίνησε, στηριγμένη στην εθελοντική συμμετοχή των συμπολιτών μας και στην ευαισθησία που δείχνουν για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας.

Διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη να συνταχθεί μία «χάρτα», όπου θα διατυπώνονται οι βασικές αρχές και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας και οι κοινωνικές αξίες που υπηρετούνται μέσα απ’ αυτή τη δράση μας και  αποτελούν πηγή έμπνευσης για μας. Αποφασίστηκε να ενταχθεί ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών στη διαδικασία επιλογής των οικογενειών που θα στηρίζονται από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Ήδη από το πρώτο Σάββατο του Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια της επόμενης διανομής τροφίμων, μία ομάδα αποτελούμενη από 4 Κοινωνικούς Λειτουργούς του τοπικού συλλόγου, θα αναλάβει να συντάξει το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ όλων των συμπολιτών μας που θα ζητήσουν να ενταχθούν στο δίκτυο της ομάδας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένας στοιχειώδης έλεγχος των παραληπτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν δύο αντιπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου, και συγκεκριμένα ο  πρόεδρος κ. Νικήτας Κανάκης και ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Κλουδάς, οι οποίοι εξέφρασαν τις ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις τους για την οργάνωση και τη δράση της Ομάδας και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας και θα συνεργαστούν μαζί μας, όποτε υπάρξει ανάγκη.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Aν και δεν ξέρω πως βρήκατε τη διεύθυνσή μου, σας ευχαριστώ που με κάνετε κοινωνό στα μειλ σας τα οποία θίγουν πάντα σημαντικά ζητήματα με πολύ εμπεριστατωμένο τρόπο και - αποφεύγοντας την "πολεμική φανφαρολογία" και τη συναφη συνομοσιολογία - καταδεικνύουν το δίκαιο των θέσεών σας.

Σας προτείνω να συμπεριλάβετε στους αποδέκτες των μηνυμάτων σας και τους φίλους τους οποίους αντιγράφω στο παρόν και τους οποίους μπορεί να ενδιαφέρουν αυτά για τα οποία προσπαθείτε.

Με όλες μου τις ευχές για το 2010

B.X.

 
Studentsdesign