Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Συνάντηση "Αλληλέγγυων" και "Γιατρών του Κόσμου" στην Κατερίνη
15.01.12

Image

Την Παρασκευή, 13.01.2012, στις 7:00 μ.μ. η συντονιστική επιτροπή των «Αλληλέγγυων» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συναντήθηκε  στην Εκάβη, για να συντονίσει τις ενέργειες και τη δράση της για τον επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε ο προβληματισμός για τη μορφή με την οποία θα λειτουργεί η ομάδα και το "Κοινωνικό Παντοπωλείο". Η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση της στην ίδια βάση που ξεκίνησε, στηριγμένη στην εθελοντική συμμετοχή των συμπολιτών μας και στην ευαισθησία που δείχνουν για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας.

Διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη να συνταχθεί μία «χάρτα», όπου θα διατυπώνονται οι βασικές αρχές και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας και οι κοινωνικές αξίες που υπηρετούνται μέσα απ’ αυτή τη δράση μας και  αποτελούν πηγή έμπνευσης για μας. Αποφασίστηκε να ενταχθεί ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών στη διαδικασία επιλογής των οικογενειών που θα στηρίζονται από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Ήδη από το πρώτο Σάββατο του Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια της επόμενης διανομής τροφίμων, μία ομάδα αποτελούμενη από 4 Κοινωνικούς Λειτουργούς του τοπικού συλλόγου, θα αναλάβει να συντάξει το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ όλων των συμπολιτών μας που θα ζητήσουν να ενταχθούν στο δίκτυο της ομάδας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένας στοιχειώδης έλεγχος των παραληπτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν δύο αντιπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου, και συγκεκριμένα ο  πρόεδρος κ. Νικήτας Κανάκης και ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Κλουδάς, οι οποίοι εξέφρασαν τις ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις τους για την οργάνωση και τη δράση της Ομάδας και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας και θα συνεργαστούν μαζί μας, όποτε υπάρξει ανάγκη.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Φίλες και φίλοι,
Έλαβα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου τόσο για τη δράση της ομάδας σας όσο και για τις πρωτοβουλίες της. Αξιοθαύμαστο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα σας αποτελεί μία δυναμική ένωση που πρωτοπορεί, αλλά ότι εφαρμόζει και υλοποιεί κάθε στόχο με απόλυτη οργάνωση και συνέπεια. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας.

Μετά τιμής,
Δ.Ι.Χ.
Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής

 
Studentsdesign