Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αύριο, πάλι εκεί! Όλοι στους δρόμους!
11.02.12

Image 

Στην Κατερίνη χιονίζει ασταμάτητα από χθες το βράδυ. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και σήμερα ήταν ελάχιστοι οι άνθρωποι και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην πόλη. Κι όμως, στην κεντρική Πλατεία η εικόνα ήταν διαφορετική: Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εκεί, σε έναν συμβολικά διαμορφωμένο χώρο, ένωσαν τις φωνές τους και διαμαρτυρήθηκαν με έναν πρωτότυπο τρόπο για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Οι πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα» περικύκλωσαν την Κεντρική Πλατεία Κατερίνης με ανθρώπινες πλαστικές φιγούρες, οι οποίες έδιναν το χέρι η μία στην άλλη και σχημάτιζαν έναν τεράστιο κύκλο.

Image 

Μέσα σε αυτό τον «προστατευμένο» χώρο επέλεξαν να συγκεντρωθούν, το μεσημέρι του Σαββάτου,  με τις οικογένειές τους για να φάνε, συμβολικά, όλοι μαζί. Στρώθηκε ένα φτωχικό τραπέζι, επίσης μια συνειδητή επιλογή: Φασολάδα, ρέγγα, ελιές, ψωμί! Δυο καζάνια φαγητό για εκατοντάδες πολίτες που αψήφησαν την έντονη χιονόπτωση και το κρύο και συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για να πουν όλοι μαζί ΟΧΙ! Όχι στην παράδοση της χώρας! Όχι στα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία. Για να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της.

Image 

Ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο της πόλης, η οποία κατέληξε στα γραφεία των τεσσάρων βουλευτών του νομού Πιερίας, τα οποία βέβαια ήταν ερμητικά κλειστά. Στην πορεία, πολύ γρήγορα, προστέθηκε τόσος πολύς κόσμος (εργαζόμενοι των καταστημάτων και περαστικοί), έτσι ώστε, όταν η κορυφή της είχε φτάσει στο σιντριβάνι, το άλλο άκρο έφτανε μόλις στο μέσο του πεζόδρομου.

Image 

Μετά το τέλος της πορείας οι πολίτες συναντήθηκαν και πάλι στην κεντρική πλατεία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή το πρωί στις 10:00, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, και αργότερα, στις 12:00 και πάλι στην πλατεία. Εκεί παραμένει στημένο το κιόσκι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για το αυριανό φαγητό.

Image 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

O TOPOS MOU
Καλημέρα σας,
θα πρέπει κάποτε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά γιατί το αυτονόητο είναι τόσο δυσχερές στην κατανόησή του και τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα. Τι έχει μέσα ο εγκέφαλός μας και αρνείται να δει το απλούστερο φυσικό φαινόμενο όπως τον ρου ενός ποταμού ή ενός χειμάρρου; Σας εύχομαι καλή δύναμη και η πίστη για τη διατήρηση της ομορφιάς της φύσης και του περιβάλλοντος γενικά να μη σας απολείψει!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κ.Σ.
 
Studentsdesign