Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πέντε φορτηγά με συνολικό φορτίο 120 τόνους λαδιού
11.05.12

Image 

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η ομάδα από την οποία ξεκίνησε το «Κίνημα της πατάτας», με την παραγγελία 120 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, αναδεικνύεται σήμερα ο μεγαλύτερος "παίκτης" στην ελληνική αγορά τροφίμων. Καμία αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν είναι σε θέση να παραγγείλει μια τόσο μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου και πολύ περισσότερο, δεν είναι σε θέση να πληρώσει το προϊόν, όπως πληρώνουν οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης: Cash, τα λεφτά στο χέρι! Ξεχασμένος όρος εμπορικής συναλλαγής στις ημέρες κρίσης στη χώρας μας.

Πέντε φορτηγά με συνολικό φορτίο 120 τόνους λαδιού, ξεκίνησαν από το Ηράκλειο της Κρήτης και βρίσκονται καθοδόν για την Κατερίνη, όπου το Σάββατο 12 Μαΐου 2012, στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα διατεθούν σε 2.099 οικογένειες, οι οποίες κατέθεσαν τις παραγγελίες τους μέσω της ιστοσελίδας της πιερικής ομάδας.

Θέματα που αφορούν πιστοποιητικά, χημικές αναλύσεις, αποδείξεις λιανικής πώλησης, τιμολόγια, έλεγχο ποιότητας με τυχαία δειγματοληψία και πολλές άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την πώληση του προϊόντος, έχουν ρυθμιστεί από την νομική ομάδα των ενεργών πολιτών. Ο προμηθευτής, μαζί με την νόμιμη απόδειξη λιανικής πώλησης έχει υποχρεωθεί από τους εθελοντές, να διαθέτει σε κάθε αγοραστή αντίγραφο των χημικών αναλύσεων του προϊόντος.

Αγοράσατε ποτέ λάδι π.χ. από σούπερ μάρκετ κάτω από τόσο ευνοϊκές συνθήκες για τον καταναλωτή; Περισσότερα από 45€ θα εξοικονομήσει κάθε οικογένεια που θα αγοράσει μία συσκευασία (4 πεντόλιτρα). Οι πολίτες θα αγοράσουν το πεντόλιτρο προς 15,5€ (τενεκεδάκι), ενώ η ίδια ποιότητα λαδιού πωλείται προς 27€ στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας εμπιστεύονται σήμερα περισσότερες από 6.000 οικογένειες (περίπου 25.000 κάτοικοι, δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού της πόλης) και ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα της ομάδας για μαζικές παραγγελίες βασικών ειδών διατροφής, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 225 τόνοι πατάτες, 67 τόνοι ρυζιού, 110 τόνοι αλεύρων και το Σάββατο θα διατεθούν 120 τόνοι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Όλα τα σούπερ μάρκετ της πόλης αναγκάζονται πλέον να ρίξουν τις τιμές, κάνοντας ειδικές προσφορές για τα παραπάνω προϊόντα, που πλησιάζουν μέχρι και το 50% της τιμής που πουλούσαν, πριν την μαζική παραγγελία των πολιτών.

Το παράδειγμα της Κατερίνης ακολουθούν και άλλες πρωτοβουλίες πολιτών σε διάφορες πόλεις της χώρας. Πολλές από αυτές τις ομάδες ενεργών πολιτών βρίσκονται σε συνεννόηση μεταξύ τους και προτίθενται να οργανώσουν σύντομα πανελλαδική συνάντηση στο νομό Πιερίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως η επιλογή του προμηθευτή (Ε.Π.Ε. ΣΚΟΥΛΑ Α. - Ξυλούρης Γ. από το Ηράκλειο Κρήτης) έγινε μετά από δημόσιο δειγματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης, στον οποίο συμμετείχαν 24 προμηθευτές και συνεταιρισμοί από ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί, πριν ένα μήνα περίπου, 2.500 πολίτες δοκίμασαν τα λάδια, συζήτησαν με τους εκθέτες και ψήφισαν, ρίχνοντας σε μία κάλπη ένα σημείωμα με τον αριθμό του προμηθευτή της επιλογής τους.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τέλος με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για όλα αυτά που έζησα και ένοιωσα μαζί σας και που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.Σας ευχαριστώ πολύ που είδα κοντά σας πως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους για ένα χαμόγελο!
Θεσ/νίκη
Μαίρη Κ.
 
Studentsdesign