Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Φασολάδα αλληλεγγύης στην πλατεία Δημαρχείου
30.11.12

Image 

Του Θέμη Κωτούλα

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, στήνοντας καζάνια και προσφέροντας φασολάδα στους εργαζόμενους και στους πολίτες, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας συμπαραστάθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, στον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων που συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχείου της Κατερίνης.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και ως το μεσημέρι το τραπέζι είχε στηθεί, ως μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, απέναντι στα μέτρα των μνημονίων που οδηγούν όλο και περισσότερους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας που μας έχουν συνηθίσει σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις που τραβούν την προσοχή, κατάφεραν για ακόμη μια φορά, μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου Κατερίνης να περάσουν το μήνυμα πως η ενότητα των πολιτών είναι αυτή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. "Κανείς πλέον μόνος του" είναι εξάλλου και το σύνθημα που χρησιμοποιεί στις τελευταίες ενέργειες η Ομάδα, θέλοντας να τονίσει ότι όταν η ανεργία και η ανέχεια χτυπά τους άλλους, δεν πρέπει κανείς να θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Μαγειρεύοντας, λοιπόν, για τους κοινούς αγώνες, με μια συμβολική χειρονομία έγινε για ακόμη μια φορά πράξη η δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως τονίζει η Εθελοντική Ομάδα, "το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αυτή δεν θα επιτρέψουμε να τη στερηθεί κανένας άνθρωπος".
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητoί φίλοι

Ένιωσα υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να χαιρετίσω τη πρωτοβουλία σας και να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  μου στην ομάδα και τις μελλοντικές της δράσεις.

Σας γράφω από το Άμστερνταμ, όπου κατοικώ το τελευταίο χρόνο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Τ. Περικλής

 
Studentsdesign