Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πρόταση για νέα δράση σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
21.12.12

Image 

του Ηλία Τσολακίδη

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει καθημερινά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, λόγω του υπερβολικού τραπεζικού δανεισμού. Η υπερχρέωση αναδεικνύεται πλέον ως το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα μετά την ανεργία.

Σύμφωνα με έρευνες το 60% των υπερχρεωμένων πολιτών, αδυνατούν να φανταστούν εαυτό τους πως θα είναι μετά από 20 χρόνια. Αυτό, δείχνει ότι χάνεται το όραμα για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι δόσεις του δανείου έχουν μετατραπεί πλέον σε «θηλιά» για την ψυχική υγεία των πολιτών, καθώς λόγω οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Είναι ενδεικτικό ότι από τους ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα, το 23% έχει χρέη από δανεισμό.

Πως μπορούν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες το πρόβλημα των ακάλυπτων δανείων; Υπάρχει λύση;

Προτείνεται από τον υπογράφοντα στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και σε όλους τους συνδημότες μας, η οργάνωση μιας νέας δράσης με στόχο την ενημέρωση και τη βοήθεια των πολιτών σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται προς όλους τους πολίτες. Όσες και όσοι από εσάς θεωρούν την παραπάνω πρόταση ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και αναγκαία, μπορούν να συμμετάσχουν στη συντονιστική επιτροπή αποστέλλοντας μέχρι την 31.12.2012 ένα απλό email με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη διεύθυνση Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

Οι ενδιαφερόμενοι θα συνεδριάσουν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους και θα ορίσουν τις ακριβείς δράσεις και τις πρωτοβουλίες της νέας αυτοτελούς ομάδας.

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

O TOPOS MOU
Καλημέρα σας,
θα πρέπει κάποτε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά γιατί το αυτονόητο είναι τόσο δυσχερές στην κατανόησή του και τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα. Τι έχει μέσα ο εγκέφαλός μας και αρνείται να δει το απλούστερο φυσικό φαινόμενο όπως τον ρου ενός ποταμού ή ενός χειμάρρου; Σας εύχομαι καλή δύναμη και η πίστη για τη διατήρηση της ομορφιάς της φύσης και του περιβάλλοντος γενικά να μη σας απολείψει!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κ.Σ.
 
Studentsdesign