Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
3.512 κουτιά γάλα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Εθελοντικής Ομάδας
23.12.12

Image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, για πρώτη φορά στην πόλη της Κατερίνης, το στήσιμο ενός  «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από γάλα» από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Image 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία Κατερίνης προσφέροντας ένα κουτί γάλα και τρόφιμα.

Συγκεντρώθηκαν 3.512 κουτιά γάλα τα οποία θα διατεθούν άμεσα στις οικογένειες που στηρίζονται από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Image  

Ήταν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, από την οποία βέβαια δεν έλειπαν τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα ζεστά ροφήματα που ετοίμασαν τα μέλη ης ομάδας για τους περαστικούς.

Image 

Παράλληλα με το στήσιμο του «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από γάλα», 300 μικρά παιδιά ζωγράφισαν έναν τεράστιο πίνακα διαστάσεων 3 Χ 1 μ, ενώ μόλις σκοτείνιασε το δέντρο φωταγωγήθηκε με δεκάδες κεριά.

Image 

Γύρω από τη φωτιά που άναψαν οι εθελοντές συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος για να απολαύσει τη χορωδία της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων Πιερίας που έψαλε ποντιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Image 

Image  

Ήταν μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατηθεί ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί. Αυτό απέδειξαν -με τον καλύτερο τρόπο- τα 300 παιδιά ζωγραφίζοντας όλα μαζί τον τεράστιο πίνακα, ο οποίος ήταν χωρισμένος σε 300 μικρά τετράγωνα. Μέσα σε κάθε τετραγωνάκι, κάθε παιδί όφειλε να φτιάξει τη δική του ζωγραφιά. Το κάθε παιδί με τη δική του μικρή συνεισφορά συνέβαλε στη δημιουργία ενός πανέμορφου, μοναδικού πίνακα ο οποίος θα δημοπρατηθεί με στόχο την αγορά τροφίμων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

 

Image 

Οι «Αλληλέγγυοι» νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλληλεγγύης και μετέφερε το μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους μας, καθώς επίσης και τις εθελόντριες και τους εθελοντές της ομάδας, που για ακόμα μια φορά υποστήριξαν την πραγματοποίηση και αυτής της δράσης με συνέπεια, κέφι και ενθουσιασμό.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ο τόπος υποφέρει γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να πάρουν πρωτοβουλίες. Μπράβο, ξανά και ξανά!!!!! Να ξέρετε ότι εδώ στην Αθήνα σας συζητάμε και σας θαυμάζουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει αλλά δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!!!!
Αδαμαντίνα Λ.

 
Studentsdesign