Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο
15.01.13

Image 

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

ΑΙΤΗΣΗ

  • Φανής Κουτσιμανή, κατοίκου Λιτοχώρου Πιερίας
  • Νικολάου Ζτάνη, κατοίκου Λεπτοκαρυάς Πιερίας
  • Γεωργίου Μπούρου, κατοίκου Ν. Παντελεήμονα Πιερίας  
  • Δημητρίου Σιανίδη, κατοίκου Κατερίνης
  • Ηλία Τσολακίδη, κατοίκου Κατερίνης
  • Αντωνίου Νταγλιούδη, κατοίκου Αιγινίου Πιερίας, μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.

Αξιότιμοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, από την παραχωρησιούχο εταιρία: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».

Σχετική είναι η ερώτηση που υπέβαλλαν για το θέμα οι βουλευτές του Νομού κ. Μάνη και κ. Κωνσταντόπουλος, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου, έχει ήδη ανακοινωθεί και θεωρείται δεδομένη.

Εξάλλου η ίδια η εταιρία προχωρεί το τελευταίο διάστημα σε εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του σταθμού και σε προσλήψεις και εκπαίδευση του προσωπικού που θα απασχοληθεί στο σταθμό.

Επειδή μετά από έντονες αντιδράσεις όλων των Πιεριέων, αποτράπηκε  στις αρχές του έτους 2010 η λειτουργία του σταθμού, αφού κρίθηκε εξάλλου από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ότι ο συγκεκριμένος σταθμός σε απόσταση μόλις δέκα (10) περίπου χιλιομέτρων από τον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, θα αποτελούσε ανασταλτατικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής  αλλά και ευρύτερα της Πιερίας.

Επειδή οι ίδιοι λόγοι συντρέχουν και σήμερα και μάλιστα η μη λειτουργία του σταθμού είναι περισσότερη επιτακτική, λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης που μαστίζει και την Πιερία.

Επειδή πιστεύουμε ότι η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου, θα δημιουργήσει αφενός έντονο οικονομικό πρόβλημα στην οικονομία της Βόρειας Πιερίας και ατομικά στους κατοίκους της και αφετέρου θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την   ανάπτυξη όλης της Πιερίας και ειδικά του τουρισμού της, ο οποίος αποτελεί και την βαριά της βιομηχανία, προς όφελος βέβαια άλλων γειτονικών τουριστικών προορισμών.

Επειδή, όπως επανειλημμένα ανακοινώθηκε, η εταιρία: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», λαμβάνει από το Ελληνικό Δημόσιο ένα μέρος από τα έσοδα διοδίων των Μαλγάρων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αιγινίου και συνεπώς δεν τίθεται θέμα μείωσης των εσόδων της.

Αντίκλητό μας στο Αιγίνιο, δεκτικό όποιας κοινοποιήσεώς σας προς εμάς,  ορίζουμε τον Αντώνιο Νταγλιούδη του Αθανασίου, κάτοικο Αιγινίου τηλ. 23530 -24131 και 6944 - 545149

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την πιο πάνω θεσμική μας ιδιότητα

ΖΗΤΟΥΜΕ: Να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, προ ημερησίας διατάξεως, στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.  της 16ης Ιανουαρίου 2013 και να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο αρνητικά επί του θέματος αυτού.

Αιγίνιο 15-1-2013

Οι αιτούντες

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ο τόπος υποφέρει γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να πάρουν πρωτοβουλίες. Μπράβο, ξανά και ξανά!!!!! Να ξέρετε ότι εδώ στην Αθήνα σας συζητάμε και σας θαυμάζουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει αλλά δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!!!!
Αδαμαντίνα Λ.

 
Studentsdesign